Az ID.5 modellről röviden

A Volkswagen hamarosan megjelenő, harmadik, teljesen elektromos ID. személyautója címszavakban.
ID.5 címszavakban

A Volkswagen első teljesen elektromos SUV-kupéja. Csúcsmodell, amely nagy távolságok leküzdésére is alkalmas, és a Volkswagen úttörő, moduláris, elektromos hajtásmátrixán alapul, alacsony súlyponttal az kiváló úttartás érdekében.

A legújabb 3.1-es szoftvergeneráció. Az ID.5 új mércét állít fel a működés, a kényelem és a töltés terén az aktuális ID. szoftverrel, illetve a legkorszerűbb rendszerekkel és funkciókkal.

Töltés minden körülmények között – még egyszerűbb a Plug & Charge funkciónak köszönhetően. Az ID.5 és ID.5 GTX még könnyebben tölthető a Plug & Charge funkciónak köszönhetően. Ezzel a rendszerrel a jármű és a kompatibilis töltőállomások közvetlenül kommunikálnak egymással. A számlázás automatikusan történik.

Kifejező dizájn kiemelkedő aerodinamikával párosítva. Organikus, izmos karosszéria megerősített első lökhárítóval, a karosszéria színére festett ajtóburkolattal és sportos hátsó légterelővel, amely továbbra is alacsony, akár 0,26-os légellenállási együtthatóval rendelkezik a maximális hatótávért: 520 km-ig a WLTP szerint.

Rengeteg hely. A divatos karosszéria minden szögből egyedi, rövid túlnyúlásai pedig olyan emócionális kupédizájnt hoznak létre, a lounge-stílusú tágasság érzésével, amelyet a felsőbb osztálytól elvárhat.

Jó közérzetet biztosító légkör. Hangulatos, prémium, funkcionális belső tér. Az ID.5 GTX sportos, modern anyagokat alkalmaz az üléseken, amelyeken perforált GTX logó segíti a jellegzetes megjelenés kialakítását. Az átfogó háttérvilágítási koncepció kiemeli az innovatív belső kialakítást.

Innovatív segédrendszerek. Travel Assist "gyűjtött adatokkal" a még pihentetőbb és kényelmesebb utazási élményért; a memória funkcióval rendelkező Park Assist Plus segítségével a jármű képes megtanulni az egyes parkolási manővereket, és automatikusan megismételni azokat.

Intelligens világítás. Alapfelszereltségként LED-es fényszórók. Az ID.5 GTX IQ.LIGHT LED-mátrix fényszórókat tartalmaz intelligens távolsági fényszórókkal és 3D LED-es hátsó lámpacsoportokkal.

Új működési koncepció. Touch multifunkciós kormánykerék, 12 hüvelykes érintőkijelző, kiterjesztett valósággal rendelkező head-up kijelző (opcionális), továbbfejlesztett hangvezérlés.

Erő a hátsó motorról. Az ID.5 Pro esetében 128 kW-os (174 LE) vagy az ID.5 Pro Performance-ban 150 kW-os (204 LE) hátsó elektromos motorok lenyűgöző teljesítményt nyújtanak.

Kétmotoros összkerékhajtási rendszer. A csúcskategóriás ID.5 GTX verzió mindkét tengelyen elektromos hajtómotorral a maximális tapadás érdekében. 220 kW (299 LE) teljesítmény, 0–100 km/h 6,3 másodperc alatt; 180 km/h végsebesség.

Nagy távolságok meghódítására kész hatótáv. ID.5 akár 520 km-es hatótávolsággal (WLTP). Magas, 135 kW-os maximális töltési teljesítmény (széria) a gyors "tankolások" érdekében.

Kiegyensúlyozott, sportos futómű. Hajtásrendszer és futómű kiterjedten csatlakoztatott vezérlőrendszerekkel, kényelmre hangolva. Opcionálisan progresszív kormányzás szabályozható DCC futóművel vagy sportfutóművel.

A fenntartható mobilitás ökoszisztémája. Az ID. töltő, a We Charge töltési szolgáltatás és a We Connect ID. applikáció létrehozza a fenntartható mobilitás ökoszisztémáját.

Fenntartható elektromos mobilitás mindenkinek. A németországi Zwickauban működő gyárban készülő ID.5-öt szén-dioxid-semleges mérleggel adjuk át a megrendelőnek.

GYORSÍTÁS. Az ID.5 az ID. család új tagja Európában a legkelendőbb ID.3 és a globális modell ID.4 után. Ezzel a modellel a Volkswagen felgyorsítja elektromos mobilitási kampányát az ACCELERATE stratégia keretében.

Belépés egy új piaci szegmensbe. Az ID.5-tel a Volkswagen megnyitja az E-SUV kupé piaci szegmensét. Az ID. modellek már eddig is segítették a Volkswagent abban, hogy nagyszámú új vásárlót vonzzon a márkához.

Kiterjedt digitalizáció. Az ID.5-tel a Volkswagen megteszi a következő lépést a szoftverorientált mobilitás-szolgáltatóvá válás útján. Az innovatív segédrendszerek és az éteren keresztüli frissítések maximális kényelmet és a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítják a járművezetőknek. A Volkswagen készen áll az adatalapú üzleti modellekre is.

Kényelem. A "gyűjtött adatok" felhasználásával és a vezetőtámogató rendszerek széles skálájával a Volkswagen megkezdi az automatizált vezetés következő szakaszát az ID.5-tel.

Way to Zero. A Volkswagen arra törekszik, hogy 2030-ra Európában legalább 70 százalékra, Észak-Amerikában és Kínában pedig több mint 50 százalékra növelje a tisztán elektromos járművek eladásának arányát. A vállalat 18 milliárd eurós beruházást tervez elektromos mobilitás, a hibridizáció és digitalizáció területén 2026-ra. Az utolsó belső égésű motorral szerelt jármű 2033 és 2035 között fog legördülni a gyártósorról. A Volkswagen 2050-re klímasemleges kíván lenni.

Minden felszereltség specifikáció a német piacra vonatkozik.

Image
Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!