Új Amarok: ütős pick-up dizájn azoknak, akik a jövőt formálják

Az első gyártásközeli vázlatokon a Volkswagen Haszonjárművek új, prémium pick-upja.
Új a

Az új Amarok 2022-ben jelenik meg a globális piacon egy sor új funkcióval. Ezek közé tartozik számos, ebben a szegmensben újdonságnak számító vezetéstámogató rendszer, amelyek sokkal kényelmesebbé teszik a mindennapi vezetést a jövőbeli Amarok-ügyfelek számára. Sőt, a teljesen új fejlesztés számos kényelmi funkcióval a nagyobb hasmagasságnak köszönhetően még jobb tereptulajdonságokat ad az új „farkasnak”, mint a korábbi generációk.

Erős, mint mindig: a Volkswagen Haszonjárművek új pick-upja ismét V6 TDI-vel büszkélkedhet. Ez nem csak a meglévő Amarok-rajongóknak fog örömet okozni, hanem új célcsoportokat is nyer a prémium pick-up számára. Az új, sportos Amarok külső dizájnja még határozottabb lett, rengeteg vonóerőt és nyomatékot ígér. Emellett a belső tér prémium jellege is tovább fejlődött.

Image

A teljesen új belső tér kényelme, működési koncepciója, csatlakoztathatósága és hangulata gondoskodik arról, hogy az új Amarok teljesen új szintre emelje a globális, egytonnás B-szegmens pick-upjainak etalonját.

„Pick-upunk új, kifejező elülső kialakítását karizmatikus Amarok-felirattal hangsúlyozzuk, amely a a raktér ajtaján is nagy betűkkel látható, és amelyet az autó nagyon büszkén visel” – mondja Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek tervezési vezetője. Mondani sem kell, a kerékházak közé most is elfér egy euro-raklap – és persze a rakományok is biztonságosan rögzíthetők. „A styling rúd a dupla fülke vizuális kiterjesztéseként a raktérben ismét dinamikus, aerodinamikus és nagyon erős arányokat kölcsönöz az Amarok karosszériájának.”

Image

Az új Amarok külseje tíz centivel, 5,35 méterre nőtt, és a karosszéria is szélesebb lesz, mint a jelenlegi változat. Ez például a második sorban a nagyobb lábtérben nyilvánul meg.

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok 2010 óta van gyártásban. Neve az észak-amerikai inuitok nyelvéből származik, jelentése „farkas”. A második generációt, amely alapfelszereltségként V6-os dízelmotorral érkezik, 2016 óta választhatják a vásárlók. Tizenkét év alatt több, mint 815 000 jármű talált gazdára. Az ausztrál és európai csapatok által kifejlesztett prémium pick-up legújabb verziója a jövőben a dél-afrikai Silvertonban készül majd.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!