Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Hannoverben legördült a gyártósorról a tízmilliomodik autó
2019.03.19.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Hannoverben legördült a gyártósorról a tízmilliomodik autó

Mérföldkő a Volkswagen Haszonjárművek márkánálA vállalat a jubileumi T6 Caravelle-t a "Hannover AUF DER BULT” Gyermekkórházi Alapítványnak adományozta

Haszomjármű

Gyártási jubileumot ünnepeltek a hannoveri üzem évfordulóján: napra pontosan 63 évvel ezelőtt kezdődött meg a haszonjárművek gyártása a Hannover-Stöken-i üzemben. Néhány napja így itt gördült le a gyártósorról a tízmilliomodik gépkocsi, egy piros-fehér T6 Caravelle. A Volkswagen Haszonjárművek a kilencüléses kisbuszt a „Hannover AUF DER BULT” gyermekkórházi Alapítványnak adományozta.

 

Thomas Hahlbohm a gyár igazgatója, és Bertina Murkovic az üzemi tanács elnöke társaságában Dr. Thomas Sedran, a Volkswagen Haszonjárművek márka igazgatótanácsának elnöke adta át a T6 Caravelle-t Olga Kornonouri professzornak, a kórház főorvosának és Amelie von Schintling-Hornynak, a kórház igazgató helyettesének, illetve „Socke”-nak, a kórház bohócának.

                                              

Dr. Thomas Sedran a jubileum kapcsán elmondta: „A hannoveri üzemünkből kikerülő tízmilliomodik autó egy egyedülálló sikertörténet jelképe, és ezt a sikert szeretnénk folytatni a jövőben is. Ennek érdekében új termékeket bevezetésével és üzleti modellek megvalósításával teljesen átalakítjuk az üzemet. Ezzel a márka biztosítja a fenntartható jövőt a hannoveri üzem és alkalmazottai számára. A Volkswagen Haszonjárművek 63 éven keresztül a város részét képezi, ezért nagyon örülök, hogy a tízmilliomodik gépkocsink a jövőben szintén Hannover útjait fogja róni, segítve a városi gyermekkórház fontos munkáját.”

 

A T1 gyártása az akkor újonnan felépített Hannover-Stöcken-i üzemben 1956. március 8-án kezdődött. A T-sorozathoz tartozó nemzedékek egyes típusain túl az LT, a Taro pick-up, és egy ideig a Bogár gyártása is ott zajlott. Ma a T6-ot, a megújított T6.1-et, valamint az Amarokot gyártják Hannoverben.  A városban, a Volkswagen Haszonjárművek márka fő gyártási helyének üzemében 14 500 főt alkalmaznak.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.