Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ID. LIFE
2021.09.13.
Innováció

ID. LIFE

A belépő szintű elektromobilitás jövője: az ID. LIFE világpremierje

ID. LIFE koncepcióautó

Az ID. LIFE-ról távirati stílusban

ACCELERATE*: elektromos meghajtású belépő modell 2025-től

A Volkswagen két teljes évvel a tervezett előtt gyártani fogja első, a kisautó szegmensbe szánt ID. modelljét, melynek ára 20-25 ezer euró (azaz 7-8,7 millió forint) között várható. Az ID. LIFE koncepcióautó, melyet a müncheni IAA MOBILITY 2021 nemzetközi autókiállításon mutattak be, betekintést nyújt e kategória jövőjébe. A koncepcióautó egyesíti a fenntarthatóságot és a digitalizációt az extrém rugalmas felhasználással, a városi közlekedésben résztvevő, fiatal felhasználók igényeit figyelembe véve.

Crossover újraértelmezve

Izmos arányaival és leegyszerűsített vonalvezetésével az ID. LIFE úttörő, fenntarthatóság-központú újraértelmezése a 4 ajtós, nagy csomagtérfedéllel rendelkező, megemelt üléspozíciójú és variálható utasterű crossover modelleknek. A levehető, légkamrás textil tető szabadtéri vezetési élményt biztosít.

Újrahasznosított anyagok kívül és belül

A természetes nyersanyagok és újrahasznosított anyagok széles körű használata is az autó fenntartható karakterét erősíti: a kifejezetten nagy arányban megújuló és újrahasznosított nyersanyagot tartalmazó abroncsoktól a valódi fa furnér borításon át az újrahasznosított PET-ből készült ArtVelours Eco kárpitozásig.

Beltér arccal a digitalizáció felé

Kamerák tükrök helyett, okostelefon-integráció, érintőfelületek a kormányon: az ID. LIFE belterét az intuitív, digitális felhasználói felületek jellemzik. Széleskörűen variálható üléseinek és a leengedhető vetítővászonnak köszönhetően az autó percek alatt átalakítható videojátékhoz vagy filmnézéshez is.

Az első elsőkerék meghajtású, elektromotoros autó MEB alapokon

A 172 kW-os (234 LE-s) elektromotor 6,9 másodperc alatt gyorsítja az ID. LIFE-ot nulláról 100 km/h-ra, az első kerekeket meghajtva. A WLTP szerinti hatótáv 400 km körül várható.

Image
Image

A jármű koncepcióautó, jelenleg nem vásárolható meg.

* azaz "gyorsítás"

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.