Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ... mit hoz a jövő a Volkswagen számára?
2021.09.22.
Mobilnak maradni a Volkswagennel

... mit hoz a jövő a Volkswagen számára?

A jövő változást jelent. A Volkswagen a vállalat történetének legnagyobb és egyben legizgalmasabb átalakulásának közepén van. Újragondoljuk és újratervezzük a mobilitást a jövő generációi számára. Most bemutatjuk a Volkswagen legfrissebb fejlesztéseit.

A VW jövője

A mobilitás villamosítása

2020 az elektromobilitás új korszakának kezdete a Volkswagennél. Az ID.3 volt az első olyan jármű a modellcsaládban, amely tisztán elektromos meghajtással működik.
Az ID. termékcsaládban a Volkswagen egy teljesen új járműarchitektúrát, az ún. MEB-et (moduláris elektromos platform) használja. A különlegessége, hogy az autó hajtása nem elöl található, hanem be van építve a hátsó tengelybe. Az üzemanyagtartályt helyettesítő lapos akkumulátor a jármű padlójában kapott helyet - alakját nagyjából úgy lehet elképzelni, mint egy tábla csokoládét.

Az ID. termékcsalád az ID.3 és az ID.4 modellek mellett számos más tisztán elektromos hajtású modellt is tartalmaz majd a jövőben. A Volkswagen 2025-ig több mint 20 új elektromos autót tervez piacra dobni. Természetesen a belső égésű motorral hajtott járműveket is továbbfejlesztjük. Ezért az összes alapmodell - mint például a Golf, a Tiguan, a Passat és a T-Roc - újabb változatai jelennek meg, amelyeket a plug-in hibrid járművek legújabb generációjával kínálunk.

Bővebben az e-mobilitásról

2022

A 2022-től a MEB platformra épült modellek támogatják a napelemes rendszerből származó regeneratív villamos energiát, amelyet a járműben lehet tárolni, és szükség esetén visszatáplálható az otthoni hálózatba.

2025

A Volkswagen 2025-ig mintegy 16 milliárd eurót tervez befektetni az olyan fontos, jövőt érintő fejlesztésekbe, mint az e-mobilitás, a hibridizáció és a digitalizáció.

2030

2030-ra a tisztán elektromos autók aránya Európában várhatóan 70% fölé emelkedik. A Volkswagen 2030-ra az autonóm vezetést is sokak számára elérhetővé kívánja tenni.

2050

Közös célunk, a társadalomhoz való hozzájárulásunk világosan meghatározott: márkánkat legkésőbb 2050-re teljesen CO2-semlegessé kívánjuk tenni.

Biztonságos vezetés, autonóm vezetés

A Volkswagen az első európai gyártó, amely az új Golfban a Car2x kommunikációt használja. A Car2x azt jelenti, hogy a jármű („car”) kommunikál a környezetével („x”) és ezen kívül más járművekkel is. Így a közúti forgalomra (pl. balesetek, forgalmi dugók) és a közlekedési infrastruktúrára (pl. arra alkalmas közlekedési lámpák) vonatkozó információk ezredmásodperceken belül kicserélhetők. Ez a kommunikáció egy egységes rádiószabványt használ, amely harmonizálja az információátvitelt az Európai Unión belül az összes gyártó autója között.

Az összegyűjtött adatok lehetővé teszik a forgalomáramlás optimalizálását - például ahogyan egy közlekedési lámpa zöldre vált, amint közeledik egy jármű. A Car2x-nek köszönhetően a sofőrt előre figyelmeztetni lehet a veszélyes helyekre, például a forgalmi dugók végére.
A Car2x tehát fontos mérföldkő a nagyobb biztonság felé vezető úton, és egyúttal fontos lépés az autonóm vezetés irányába.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.