Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Utolsó hazai NKSE mérkőzés a 4. helyért!
2022.05.11.
Esemény

Utolsó hazai NKSE mérkőzés a 4. helyért!

Az NB I-es női kézilabda bajnokság 2021/2022-es kiírása a végéhez közelít, azonban a Váci NKSE csapatára még egy nagyon fontos hazai mérkőzése vár vasárnap, amelyen a bajnokság 4. helye fog eldőlni.

Utolsó hazai NKSE mérkőzés

Fogadja szeretettel az esemény apropójából készült riportunkat Kirsner Erikával, a Váci NKSE elnökével!

Kiválóan teljesítenek a váci női kézilabdázók. Az NBI legjobbjai között, jelenleg a negyedik helyen állnak a bajnokságban. Felsorolni is szép: a Győr, a Fradi és a DVSC mögött negyedik a Vác! Kirsner Erikával, a Váci NKSE elnökével arról beszélgettünk, hogy mekkora munka van a teljesítmény mögött.

Nagyon elégedett vagyok – kezdi Erika – hiszen egy ilyen fiatal csapat, mint a váci, komoly egyéni teljesítményeket és csapatmunkát tesz le minden mérkőzésen ahhoz, hogy itt tudjunk tartani. A negyedik hely számunkra fantasztikus teljesítmény, hiszen akár a Győr, akár a Fradi vagy a Debrecen mind anyagi háttérben, mind történetében hatalmas előnyben vannak hozzánk képest. Ezért azt mondom, hogy a mi feladatunk a bajnokság hátralevő részében, hogy meg tudjuk tartani ezt a helyezést.

A kézilabda tipikusan az a csapatsportág, ahol nagyon fontos, hogy folyamatos legyen az utánpótlásnevelés. Vácon sikerül-e megtalálni a fiatal tehetségeket?

Szerintem jól állunk. A jelenlegi csapatban nagy többségben saját nevelésű játékosokkal tudunk felállni. Zömük 14, vagy 16 éves kora óta Vácon játszik, és ma már meghatározó játékosok. Továbbra is erre törekszünk, hiszen két utánpótlás bázisunk is van. Egyszer az alapítvány által működtetett akadémia, és másodszor a sportegyesület saját utánpótlása. Szóval nagy a merítési lehetőségünk, és igyekszünk is ezt maximálisan kihasználni.

Az ezen a szinten teljesítő csapat mögött jó, ha egy stabil anyagi és erkölcsi háttér áll. Egyedüli váci cégként a Lukács és Tamás Kft szponzorációja mennyit tud hozzátenni a munkához?

Óriási segítség. Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire hálásak vagyunk a Lukács és Tamás Kft-nek. Bár több váci cégtől is kapunk TAO támogatást, de szponzorként egyedül a Lukács és Tamás áll mögöttünk. Az ő tevékenységük példamutató, örülnénk, ha rajtuk keresztül több váci céghez is el tudnánk jutni, hiszen a támogatás, hogy úgy mondjam kölcsönös: remélem a szponzor legalább annyira elégedett velünk, mint mi ővele.

A bajnokságban tartott negyedik hely mennyire tesz felelősséget a lányokra? Hiszen a siker mellett óhatatlanul ott a kudarcélmény lehetősége is, hogyan lehet felkészíteni őket akár a győzelemre, akár a vereségre?

Egy igazi tehetség, egy kiemelkedő sportoló hamar el kell, hogy sajátítsa a győzelem és a kudarc kezelésének technikáját. Mostani sportolóink között is van válogatott játékos, aki végig csinálta az olimpiai felkészülést a válogatottal, de aztán csak csereként került be a keretbe. Először ő ezt kudarcnak élte meg, de nem roskadhatott magába, és végén mégis nagyon hasznos tagjává tudott válni a csapatnak. Szóval a kudarcélmény gyakran konvertálható át a sikerhez vezető úttá. És ne felejtsük el, hogy ebben az edzők szerepe óriási. Egy igazi edző legalább annyira jó pedagógus, mint amennyire jó szakember.

Mennyire látszik biztosítottnak a váci kézilabda hosszútávú sikere?

Először is döntsük el, hogy mi számít hosszú távnak. Én maximum egy-két évre látok előre. A játékosokkal is egy-két éves szerződéseket írunk alá, mert addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér. A jövő évünket már nagyjából biztosítottnak látom, de még azért is sokat kell dolgoznunk, mert a költségvetésünkből egy kis százaléknyi még hiányzik ahhoz, hogy az stabil legyen. Itt jegyezném meg, hogy örülnénk, ha ebben Vác városa is partner lenne, és mellénk tudna állni. Sajnos elmondhatjuk azt, hogy jelenleg az egész NB-I-es mezőnyből egyedül mi nem kapunk önkormányzati támogatást. Másrészt annak is örülnénk, ha a Lukács és Tamás Kft mögé felsorakozna még néhány lokálpatrióta vállalkozás is a szponzoraink közé, mert hiszem, hogy van mire büszkének lennünk, és örülnék, ha sikereinknek az egész várossal együtt tudnánk örülni. 

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.