Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Volkswagen koncepcióautók – 1. rész: fókuszban a kaland
2022.12.14.
Innováció

Volkswagen koncepcióautók – 1. rész: fókuszban a kaland

Ha Amerikáról van szó, sokunknak az extrém teljesítményű autók, a feltűnő megoldások jutnak eszébe. A Volkswagen of America az idei Specialty Equipment Market Association (SEMA) Show®-n, a nevadai Las Vegasban mutatta be SUV modelljeire épített kaland-koncepcióit, valamint teljesítmény-koncepcióit és történelmi nagyteljesítményű modelljeit.

Volkswagen koncepcióautók – 1. rész: fókuszban a kaland

Két részes cikksorozatunk első fejezetében a kalandot középpontba állító koncepcióautókat mutatjuk be.

Image

Atlas Basecamp Camping koncepció


A masszív Basecamp® stíluselemekkel és egyedi grafikus csomaggal rendelkező Atlas Basecamp Camping koncepcióval könnyebb az út a természetbe.

Az amerikai piacon elérhető, 2022-es Volkswagen Atlas SEL VR6 3.6L 4Motion-ön alapuló koncepció Street Performance Adventure Lift lengéscsillapítókat és a TRAK+® keréktávtartókat alkalmazó, megemelt H&R® felfüggesztésével eljuthat bárhova, ahova csak szeretne. Az egyedi reflektorok és a 245/70R17 méretű terepabroncsokba burkolt, 17 hüvelykes fifteen52® Traverse MX Frosted Graphite kerekek agresszív megjelenése illik az Atlas koncepció terepjáró stílusához.

Az Atlas sokoldalúságának növelése érdekében a koncepciót eredeti Volkswagen keresztrúddal és Thule® tetőkosár-árnyékoló kombóval szerelték fel, valamint az NSV csomagtartóba beépített, 2 az 1-ben légszivattyú prototípusával, kemping- vagy sportmatrac felfújására. A koncepció további eredeti Volkswagen tartozékai közé tartozik a Full Display Mirror®, a Tuffy® Security Products biztonsági konzoljának széfje, a táblagép-tartó, a Muddybuddy® padlóburkolatok, a közúti segítségnyújtó és elsősegély-készlet, a Bumperdillo® védőlemez és a motorháztető terelője. Az Atlas Basecamp Camping koncepció légmatraccal, kempinglámpákkal és tűzoltó készülékkel kiegészítve volt látható a kiállításon.

Image
Image

Taos Basecamp Active koncepció


A 2022-es Volkswagen Taos SEL 4Motion-re épülő Taos Basecamp Active koncepciót masszív Basecamp stíluselemekkel és az Atlas Basecamp Camping koncepcióval megegyező grafikus csomaggal egészítették ki.

Image

Az Atlas-hoz hasonlóan a Taos koncepciója is 17 hüvelykes, fifteen52 Traverse MX Frosted Graphite kerekeket, 225/55R17 méretű terep gumikat, valamint emelt felfüggesztést kapott H&R rugókkal és TRAK+ keréktávtartókkal.

Image
Image
Image

ID.4 EV Drone Command koncepció


A Volkswagen of America együttműködik a Tennessee Valley Authority-vel (Tennessee-völgyi hatóságokkal), mivel a közüzemi vállalat azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra 100 százalékban elektromos szedán- és SUV-flottát üzemeltet majd.

Ennek egyik korai lépéseként a közüzemi szolgáltató úgy döntött, hogy együttműködik a Volkswagennel egy 1 éves teszt erejéig az ID.4 modellt használva, hogy elemezze az elektromos járművek használatának lehetőségeit és különféle alkalmazási területeit. A teszt részeként a Volkswagen a 2023-as ID.4 AWD Pro S-t Mobil drónos reagáló járművé („Mobile Drone Response Vehicle”) módosította, ígyfelkészítve a TVA tesztvezetőit számos valós forgatókönyvre.

Szemet gyönyörködtető külső grafikát terveztek a teszt flottaprogramhoz a láthatóságának növelése érdekében. A jármű a drónok és a terepfelszerelések számára a csomagtartóban elhelyezett egyedi tárolóegységgel, valamint hordozható erőművel is fel van szerelve. A sokoldalúságot a Thule behúzható oldalsó árnyékolóval kiegészített Thule Caprock platformos tetőcsomagtartó fokozza. A 18 hüvelykes kerekek a H&R TRAK+ keréktávtartókkal és a 245/60R18 méretű terepgumikkal új utakat nyitnak meg a SUV számára, míg a nagy teherbírású felfüggesztés a kiegészítő felszerelések vontatásában segít. Az útmenti vészvilágítás, valamint az oldalsó és hátul elhelyezett reflektorok segítik a szakembereket a helyszínre érkezéskor, a teljes kijelzős digitális visszapillantó pedig optimális hátralátást biztosít a járművezető számára. A koncepcióhoz tartozó további eredeti Volkswagen tartozékok közé tartoznak a sárfogók, a pótabroncs-készlet, a dokkoló és ruhaakasztó, valamint a Muddybuddy padlóburkolatok. Az ID.4 EV Drone Command koncepció helyreállítási táblákkal és tűzoltó készülékkel egészült ki a kiállításra.

Image
Image
Image

ID.4 Accessories koncepció


Az ID.4 EV már amúgy is a teljesítmény, a felszereltség és az érték kiemelkedő elegye, amihez a 2021-es ID.4 1st Edition alapú ID.4 Accessories koncepció sokoldalú életmód elemeket ad hozzá.

Kívül a Volkswagen Tartozékok alaptartói támogatják a Thule Canyon Basket-et a felszerelések szállításához,  az Apex XT 9025XT vonószeres kerékpártartó pedig készen áll a kétkerekűek fogadására. Sárfogók védik a tizennyolc colos, H&R TRAK+ keréktávtartókkal és 245/60R18 méretű terepgumikkal kiegészült kerekeket.

Belül a Volkswagen tartozékai közé tartozik a Full Display Mirror, a hátsó üléshuzat, a pótabroncs-készlet, a dokkoló és ruhaakasztó, a közúti segítségnyújtó és elsősegély-készlet, valamint az egész évszakban használható Monster Mats® padlószőnyegek.

A következő részben az erő lesz a középpontban.

folyt. köv.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.