Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen „Obi-Wan Kenobi” ihlette ID. Buzz-okat mutatott be
2022.05.31.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

A Volkswagen „Obi-Wan Kenobi” ihlette ID. Buzz-okat mutatott be

Két nagyon különleges, „Obi-Wan Kenobi” ihlette Volkswagen ID. A Buzz is részt vett a kaliforniai Anaheimben (május 26. és 29. között) megrendezett idei Star Wars Celebration-ön, együttműködve az új, május 27-én debütált Disney+ sorozattal.

"Obi-Wan Kenobi" ihlette ID. Buzz-ok

A bemutatóautók, az ID. Buzz „Light Side Edition” és az ID. Buzz „Dark Side Edition” a világos és sötét oldalt testesítik meg szemet gyönyörködtető megjelenéssel, a Star Wars rajongók nagy örömére.

Mindkét ID. Buzz látható volt az „Obi-Wan Kenobi” premierjén, a rajongói esemény meglepetéseként, ahol a Volkswagen márka nagykövete és a sorozat sztárja, Ewan McGregor is jelen volt.

Az első közös munka a Volkswagen és a Lucasfilm tervezőitől

A tervezők speciális ragasztófóliák használatával úgy alakították át az ID. Buzz-ok karosszériáját, hogy azok a két oldal szellemiségét képviseljék, konkrét inspirációt merítve Ob-Wan Kenobitól és Darth Vadertől, a közelgő sorozat két ikonikus karakterétől. A Lucasfilm és a Volkswagen tervezői szorosan együttműködtek e különleges projektben.

„Kifejezetten jó buli volt kitalálni, hogy hogyan hozzuk össze az „Obi-Wan Kenobi” sorozatot és a Volkswagen márkát egy járműben. A jó és a rossz, a fény és a sötét témái nem feltétlenül olyan fogalmak, amelyeket gyakran alkalmazunk az autókon. Az ID. Buzz együttműködés egyedülálló lehetőséget kínált arra, hogy az autók két ikonikus karakter grafikus tükörképeivé váljanak” – meséli Doug Chaing, a Lucasfilm alelnöke és ügyvezető kreatív igazgatója.

Image

„A Lucasfilmmel szorosan együttműködve egyesítettük az ID. Buzz időtlen és funkcionális kialakítását a sorozat lenyűgözően részletgazdag világával” – magyarázza Jozef Kabaň, a Volkswagen tervezési vezetője. „Ez a filozófia vezette a kezünket az ID. Buzz-ok hátulján megjelenő feliratok tervezésekor is, amelyeket a klasszikus Star Wars „Aurebesh” betűtípussal jelenítettünk meg – a Volkswagen modellek szabványos betűtípusa helyett. A sorozat által ihletett egyéb feliratok a sárvédőkön találhatók.”

ID. Buzz ‘Light Side Edition’

Az autó személyszállító változatán alapuló „Light Side Edition” alsó részének színe bézs, Obi-Wan Kenobi tunikájának árnyalatából merítve az ihletet. A felső rész fényes krómja a Star Wars univerzum űrhajóinak és droidjainak megjelenésére utal. Az autó oldalán lévő kék vonal, amely az ID. Buzz elejéig folytatódik a fényszórókban és a fénysávban, Obi-Wan kék fénykardját szimbolizálja. Az elektromos ID. Buzz üvegfelületei átlátszó kék színűek, így tökéletesen illeszkednek a karosszéria alatti világításhoz. A Rebel Alliance logói az oldalablakokon, valamint a felnik középső sapkáin is megtalálhatók. A személyre szabott, 21 hüvelykes kerekek továbbviszik az egész jármű egyedi dizájnját.

Image
Image

ID. Buzz ‘Dark Side Edition’

Ennek a kiadásnak az ID. Buzz Cargo a platformja. A fekete és a vörös baljós árnyalatai révén az ID. Buzz „Dark Side Edition” testesíti meg a sötét oldalt. A fólia fényes fekete a karosszéria alsó részén, míg az ID. Buzz felső része mattfekete. Az oldalvonalak, a fényszórók, a fénycsíkok és az ablakfelületek vörös árnyalatúak, ezt Darth Vader fénykardja ihlette. A vörös és fekete kontrasztját a karosszéria alatti piros fények is tovább fokozzák. Az egyedi tervezésű, 21 colos felnik közepén és az ID. Buzz karosszériáján a Birodalom logója látható.

Image
Image

Együttműködés a Volkswagen és az „Obi-Wan Kenobi” sorozat között

Ezeknek az egyedülálló showautóknak a bemutatása a VW márka következő lépése az új sorozat ünneplésében, a múlt heti bemutatót követően. „Két ikon összehozásáról van szó” – mondja Jozef Kabaň. „Az „Obi-Wan Kenobi-val” a Star Wars ikonikus szereplői térnek vissza, és minden bizonnyal nemzedékeket köt össze világszerte – akárcsak a VW Bus, amelynek mitológiája az ID. Buzz-zal lép be az elektromobilitás új korszakába.”

Ráadásul az új partnerség révén a Volkswagen még inkább az érzelmekre összpontosít a márka pozicionálásakor, további lökést adva globális villamosítási stratégiájának. A széles körű „Obi-Wan Kenobi” kampány saját szpottal indul, amely a Lucasfilmmel és az Industrial Light & Magic-kel együttműködve jött létre. Ebben az ID. Buzz a jól ismert Star Wars karakterek mellett szerepelt.

Az új, limitált Star Wars sorozat, az „Obi-Wan Kenobi” már elérhető a Disney+-on. Az új ID. Buzz és ID. Buzz Cargo pedig már megrendelhető az európai piacokon.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.