Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. 50 év, nyolc generáció: a 2024-es év a Golfról szól a Volkswagennél
2024.01.16.
Aktuális

50 év, nyolc generáció: a 2024-es év a Golfról szól a Volkswagennél

A Golf a Volkswagen márka szíve – és egyenlő a „bestseller” kifejezéssel, ahogy talán semmilyen más modell sem: nyolc generáció alatt több, mint 37 millió eladott példány.

50 éves a Golf

A Volkswagen idén 50. születésnapja alkalmából ünnepli a népszerű modellt. Hiszen a Golf Németországon kívül a világ számos más régiójában is formálta a mobilitást. A cég azonban nem csak a születésnapi ünnepségek keretében tekint vissza: az új Golf világpremierje január végén lesz – és elődjeihez hasonlóan számos újítást emel be a sorozatgyártásba.

A legsikeresebb európai autó

Autóipari forradalom volt, amikor a Volkswagen 1974-ben bemutatta az első Golfot, és ezzel a legendás Bogár utódját: elsőkerék-hajtással (hátsó motor helyett) és a nagy csomagtérfedélnek és a lehajtható hátsó üléstámlának köszönhetően teljesen új koncepcióval. Emellett a Giorgetto Giugiaro által megalkotott egyenes vonalú dizájn segített a Volkswagennek új stílust felvenni, amit utódaiban is folytattak. A Golfból gyorsan igazi „Volkswagen” lett, és az első millió darabot már 1976-ban eladták. Mára több, mint 37 millió járművet szállítottak le. Ez teszi a kompakt autót a legsikeresebb európai autóvá, minden idők legkelendőbb Volkswagenjévé – és ikonjává.

Nem számít, melyik generáció – a siker titka jellemzőinek összessége volt és az is marad. A Golf ugyanis mindig is tökéletes társ volt a mindennapokban, megtestesítve a sokoldalúságot, a funkcionalitást, a megbízhatóságot és a minőséget. Az évtizedek során a portfólió további változatokkal bővült: legyen szó a Golf GTI-ről, a Golf Cabrioletről, a Golf Variantról vagy sok egyéb változatról. Minden új modellgenerációval a legkorszerűbb technológiák, biztonsági koncepciók és kényelmi funkciók épültek be a kompakt osztályba. A Volkswagen Golf ezzel nem csak az olyan technológiákat demokratizálta, mint a felügyelt katalizátor és a blokkolásgátló fékrendszer, hanem a légzsákokat, a sebességtartó automatikát és az elektronikus segédrendszereket, valamint az enyhe és plug-in hibrid hajtásokat is.

A 2024-es jubileumi évben a Volkswagen bemutatja a nyolcadik Golf-generáció evolúciós fejlesztését. A modell ismét lenyűgöző lesz a vizuálisan újrahangolt funkciókkal, az új segédrendszerekkel és hajtásláncokkal, valamint a következő generációs infotainment rendszerekkel és szoftverekkel. Az új Golf világpremierjére már csak néhány hetet kell várni, az előértékesítést 2024 tavaszára tervezik.

Image

A Golf I és a Wolfsburgban kifejlesztett EA 276 koncepcióautó, a Golf elődje 1969-ből

A történelem életben tartása. A Volkswagen Classic is elkíséri a Golfot jubileumi évében, és számos alkalommal bemutatja a Volkswagen kollekció történelmi Golf modelljeit. 2024. január 31. és február 4. között a Golf Generations I–VII. fokozza a Volkswagen France jelenlétét a párizsi „Salon Rétromobile” kiállításon. Közvetlenül ezt követően, 2024. február 2. és 4. között a Volkswagen egy Golf I-et és az egyedülálló EA 276 koncepcióautót – a Golf Wolfsburgban kifejlesztett elődjét 1969-ből – mutatja be a „Brémai Classic Motorshow”-n.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.