Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Amerikából jelentjük: a Volkswagen a Jetta GLI 40. évfordulóját limitált kiadással ünnepli
2023.08.15.
Újdonság a Volkswagentől

Amerikából jelentjük: a Volkswagen a Jetta GLI 40. évfordulóját limitált kiadással ünnepli

A Volkswagen of America Inc. bejelentette, hogy megkezdi a 2024-es Jetta GLI limitált 40. évfordulós kiadásának gyártását, amely kizárólag Észak-Amerikában lesz elérhető.

Volkswagen Jetta GLI 40th Anniversary Edition

A GLI 1984-es debütálása óta, amelyet „csomagtartós GTI-nek” neveztek, küldetése egyszerű: egy elérhető árú, német, nagy teljesítményű szedánt adni. Annak megünneplésére, hogy a márka 40 éve kínál egy olyan járművet, amit öröm vezetni az elvárt használhatóság és hatékonyság feláldozása nélkül, 1984 darabot gyártanak majd az Egyesült Államokban.

Az autó három színben – Pure Grey, Pure White és Rising Blue – lesz elérhető, végig sötét részletekkel, kontrasztban a GLI védjegyének számító piros díszítéssel. A karcsú, 18 hüvelykes, fekete, tízküllős keréktárcsákat fekete hűtőrács, tükörsapkák, ajtókilincsek és légterelő egészíti ki a borotvaéles kialakítás érdekében.

Belül mindenhol a 40. évfordulóra utaló részleteket találunk. A dombornyomott molekuláris szövetülések, amelyeket kifejezetten ehhez a limitált szériás díszítéshez gyártottak, az 1984 legyártott jármű mindegyikében eltérőek lesznek, akárcsak az ujjlenyomatok. A gravírozott pohártartók egyikén a GLI, a másikon az 1984 logó látható, az üléscímkéken és az első ajtóküszöbökön pedig a „GLI 40” felirat olvasható, a kormányon „40”-es betéttel.

A jelenlegi GLI Autobahnhoz hasonlóan a 40th Anniversary Editiont is a turbófeltöltős EA888 2,0 literes motor hajtja, amely 230 lóerőt és 350 Nm nyomatékot ad le, és hatfokozatú kézi illetve hétfokozatú DSG® duplakuplungos automata sebességváltóval is elérhető. Az autó emellett olyan fontos fejlesztésekkel is rendelkezik, amiket a sportos Jetta szerelmesei imádni fognak: nagyobb fékek, Sport HMI teljesítményfigyelő, VAQ elektronikusan vezérelt nyomatékérzékelő, korlátozott csúszású differenciálmű és XDS® elektronikus differenciálzár, DCC® adaptív lengéscsillapító rendszer, és sportkipufogó.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.