Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Pihentető utazások az új ID.7 ergoActive prémium üléseiben
2023.11.03.
Innováció

Pihentető utazások az új ID.7 ergoActive prémium üléseiben

Az optimális utazási kényelem volt az egyik legfontosabb cél az ID.7, a Volkswagen első elektromos, felső-középkategóriás modelljének fejlesztése során. Az új, opcionális ergoActive prémium ülések, amelyek megkapták a Német Kampány az Egészségesebb Hátért (AGR) tanúsítványt, jelentősen hozzájárulnak ehhez a kiemelkedő kényelemhez.

Az ID.7 ergoActive prémium ülései

Az új első ülések a kényelmet innovatív masszázsprogramokkal, automatikus légkondicionálással, valamint a gerinc- és a medencetáji izomcsoportok fejlett aktiváló funkciójával egyesítik.

Miközben az ID.7 új generációs üléseit tervezték, a Volkswagen mérnökei együtt dolgoztak a Német Kampány az Egészségesebb Hátért (AGR) szakértőivel. Az AGR ortopéd szakembereivel, fizioterapeutáival és sporttudósaival együttműködve sikerült megalkotniuk a Volkswagen első üléseit, amelyek aktiválják a medencét és a gerincet. A háttámlák nyomáspontos masszírozására használt 10 légpárnán kívül ez elsősorban az ülésben található két légpárnával érhető el. Ezek a párnák felváltva működnek, és – a masszázs funkcióval kombinálva – oldják a feszültséget, illetve mentesítik az utast az alól, hogy nehogy túl sokáig üljön ugyanabban a helyzetben.

Ulrich Kuhnt, az AGR tanácsadója elmagyarázza: „Az ülőcsontok felemelése megbillenti a medencét. Ez a gerinc enyhe elfordulását eredményezi, amelyet a hátulsó légpárnák is támogatnak. Ezek a kis mozgások egészen a nyaki gerincig terjednek, így akadályozva meg a feszültség felhalmozódását, és még a koncentrációt is növelhetik.” A járműben ülők is profitálnak ebből hosszú távon, mondja a szakember: „A gerinc csavarodása serkenti az anyagcsere folyamatokat a porckorongokban. A sztochasztikusan szabályozott masszázsprogramokkal kombinálva ez hátbarát, dinamikus ülésre ösztönöz.

Új első üléseivel az ID.7 új mércét állít fel a felső középkategóriában. Az új ergoActive prémium ülések ezen az egyedülálló medenceaktiváló funkción kívül pneumatikus nyomáspontmasszázst is kínálnak, ami segít ellazítani és aktiválni a hátizmokat. Ennek eléréséhez két sorban öt-öt légpárnát használnak. Speciális, 10 és 30 perc közötti programsorozatok teszik lehetővé, hogy a masszázsfunkciót a felhasználó igényeihez igazítsák. Az elektromos, 12 irányú ülésállítás és a kézi, kétirányú ülésmélység-állítás combtámasszal segíti az első ülésen ülőket abban, hogy megtalálják a saját preferált üléshelyzetüket. A memória funkciónak hála a pozíciókat el is lehet menteni.

Maradjon friss és éber az utazások alatt! Az ergoActive prémium ülések dinamikus légkondicionálóval is rendelkeznek, amely egymástól elkülönítve szabályozza az üléspárnát és a háttámlát. Az ülés ezért egyedileg fűthető és szellőztethető. A funkciók közötti kölcsönhatás azt jelenti, hogy most először az ideális üléshőmérséklet önállóan is létrehozható automatikus üzemmódban minden felhasználó számára. Ennek elérése érdekében az autó megméri a hőmérsékletet és a nedvességszintet az ülés és az utas közötti érintkezési zónában és összehasonlítja az éghajlattal kapcsolatos egyéb tényezőkkel, valamint a preferált beállításokkal. Ezt az információt azután az egyéni optimális klíma kiszámításához használja fel. Az automatikus üzemmód mellett a felhasználók három okos klímamód közül is választhatnak: meleg, száraz vagy hideg. Egy ilyen, a testhez közel elhelyezett fűtő-hűtő funkció segíthet az utasok közérzetének javításában. Az ehhez a folyamathoz szükséges energia alacsonyabb, mint a jármű teljes belső hőmérsékletének beállításához szükséges energia.

Könnyen vezérelhető funkciók. Az ergoActive prémium ülések kezeléséhez számos lehetőség áll rendelkezésre: a beállítási funkciók közvetlenül vezérelhetők az ülésen található gombokkal, vagy az infotainment rendszer kijelzője segítségével is elérhetők az ergoActive prémium ülések programjai. Az ID.7 második üléssorában három beállítási lehetőség van az üléspárnák és a háttámlák fűtésére. Ez a funkció a középkonzolon lévő gombokkal működtethető.

Az üléseket az opcionális Interior csomag Plus tartalmazza. Az opcionális, világosan megtervezett extra csomagoknak köszönhetően az ID.7 különösen könnyen konfigurálható. A Plus csomag olyan funkciókat is tartalmaz, mint a Harman Kardon 700 wattos hangrendszere (14 csúcskategóriás hangszóróval, beleértve az elülső középső hangszórót és a mélysugárzót a csomagtérben), valamint a ambiente hangulatvilágítást 30 különböző választható színnel.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.