Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A még erősebb, új Golf GTI megérkezett
2024.05.16.
Újdonság a Volkswagentől

A még erősebb, új Golf GTI megérkezett

A Volkswagen jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Golfon új infotainment rendszerrel, új szoftverrel, új dizájnnal és új hajtásokkal. A modellsorozat legikonikusabb járművének előértékesítése hamarosan kezdődik: készüljön fel a Golf GTI új kiadására – az eredeti, sportos kompakt autóra. A most már 195 kW (265 LE) teljesítménnyel büszkélkedő új GTI 20 LE-vel erősebb, mint elődje.

Az új Golf GTI

Kívülről az autót olyan jellemzőknek köszönhetően lehet felismerni, mint az új LED-es fényszórók és az elöl megvilágított Volkswagen logó, valamint az újratervezett LED-es hátsó lámpacsoportok és a szintén új, 19 colos Queenstown könnyűfém keréktárcsák. A mindennapi sportoló belül is ugyanolyan lenyűgöző: megújult infotainment rendszerei intuitív módon vezérelhetők a vizuálisan szabadon álló érintőképernyő vagy az IDA, az új ChatGPT-integrációval rendelkező hangasszisztens segítségével. Az alapfelszereltségként hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (DSG) felszerelt Golf GTI nemsokára konfigurálható és megrendelhető lesz.

Image

A GTI-hajtás: a Golf GTI szíve a motor – ami most még erősebb lett. A turbófeltöltős motor legújabb fejlődési állomása 370 Nm maximális nyomatékot juttat az első tengelyre – amelyet elektronikus differenciálzárral kombinálnak – már nagyon alacsony, 1600 fordulat/perc fordulatszámtól kezdve. Ez a teljesítmény már 4590 fordulat/percig, még szélesebb motorfordulatszám-tartományban érhető el. A GTI motor 195 kW/265 LE maximális teljesítményét 5250-6500 fordulat/perc motorfordulatszám-tartományban adja le. A gyorsan kapcsoló, hétfokozatú DSG gondoskodik arról, hogy a Golf GTI erejét a meghajtott tengelyre anélkül adja át, hogy sebességváltáskor a tapadás megszakadna.

A sebességváltó manuálisan is kapcsolható a többfunkciós kormánykeréken található gombok segítségével. A GTI 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, első alkalommal hat másodperc alatt. A végsebességet elektronikusan 250 km/h-ra korlátozták.

A GTI külső: a Volkswagen még határozottabb megjelenést kölcsönzött ennek az ikonikus járműnek. Az elejét újratervezték, és immáron az új LED Plus fényszórókkal szerelték fel, a megvilágított Volkswagen jelvénnyel együtt feltűnő fénydizájnt hozva létre. Az ügyfelek választhatják az IQ.LIGHT LED mátrix fényszórók legújabb generációját is – ezek nagy teljesítményű távolsági fényt kínálnak, 15 százalékkal nagyobb hatótávolsággal, mint az elődök. A Golf GTI alapfelszereltségként 17 colos Richmond könnyűfém keréktárcsákkal gördül ki a wolfsburgi gyárból. A további keréktárcsák közé tartozik az új, 19 colos Queenstown könnyűfém keréktárcsa. Öt ovális félkörből álló feltűnő dizájnjával ez a klasszikus Detroit kereket idézi, amelyet az ötödik generációs Golf GTI-hez vezettek be. További külső módosítások közé tartoznak az újratervezett LED-es hátsó lámpacsoportok. A kétcsöves kipufogórendszernek köszönhetően a GTI logó nélkül is könnyen felismerhető lenne a Golf GTI, a jármű bal és jobb oldalán egyaránt krómozott kipufogócsővel.

Image

A GTI belső: belül a Golf GTI-t beépített fejtámlákkal ellátott prémium sportülések és jellegzetes, kockás GTI-minta jellemzi. Piros díszvarrások találhatók az üléseken, a középső kartámaszon, a padlószőnyegeken és a többfunkciós kormányon, hangsúlyozva, hogy ez a belső tér egy Golf GTI-hez tartozik.

Image

A GTI exkluzív jellemzője az Engine/Start/Stop gomb: az ajtók kinyitása után ez pirosan villog mindaddig, amíg a turbófeltöltős motort be nem indítjuk. Az alapfelszereltség részét képezik a szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült pedálok, a fekete burkolat és a továbbfejlesztett Digital Cockpit Pro (digitális műszerek). Az új infotainment rendszerek intuitív módon kezelhetők egy szabadon álló érintőkijelzővel (átló: 32,8 cm). Az alapfelszereltség része a Ready 2 Discover infotainment rendszer, a navigációs rendszer frissítésként kapható. A navigációt is magában foglaló Discover rendszer opcionális felszerelésként érhető el. A további újdonságok közé tartozik a megvilágított érintős csúszkák az automatikus légkondicionálóhoz és a hangerőszabályzóhoz, valamint az IDA hangsegéd, amely hozzáfér az AI-alapú ChatGPT szoftverhez, hogy megválaszolja a további kérdéseket.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.