Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az új Volkswagen ID.7 hamarosan
2023.04.13.
Újdonság a Volkswagentől

Az új Volkswagen ID.7 hamarosan

Megkezdődött a visszaszámlálás az új ID.7 megjelenéséig: az új, teljesen elektromos ID.  zászlóshajó világpremierje április 17-én, hétfőn lesz. Alig két héttel e dátum előtt a Volkswagen további részletekkel szolgált a nagy távolságok megtételére tervezett limuzin meghajtásáról, futóművéről és kényelmi funkcióiról.

Az új Volkswagen ID.7 tesztelése majdnem befejeződött

Az új ID.7 tovább bővíti a márka kínálatát a felső középkategóriában Európában, Kínában és Észak-Amerikában. A Volkswagen tervei szerint elektromos modelljei részesedését Európában 2030-ra 80 százalékra növeli. Az új ID.7 fontos mérföldkő ezen az úton, mivel várhatóan 2023 vége előtt kerül forgalomba Európában.

Az álcázott ID.7 utolsó tesztköreit rója a spanyolországi Alicantében. Az új, teljesen elektromos, hosszú távú autózáshoz készült modell erősségeit a régió kanyargós és hegyvidéki útjain mutatja meg. Kai Grünitz, az igazgatótanács fejlesztésért felelős tagja kifejti: „Az ID.7-tel még inkább kiaknáztuk a MEB-ben rejlő lehetőségeket, illetve új, erősebb és hatékonyabb elektromotort alkalmaztunk. Emellett javítottunk a futómű vezérlésén, így tovább tudtuk növelni a vezetési kényelmet. A kiváló hajtásrendszer, a kényelmes futómű és a nagy hatótáv kombinációja tökéletes limuzinná teszi az ID.7-et a hosszú távú utazásokhoz.”

Nagyobb teljesítmény és hatékonyság az új fejlesztésű elektromotornak köszönhetően. Az ID.7 az első olyan, a moduláris elektromos hajtás (MEB) platformon alapuló modell, amely a Volkswagen által újonnan kifejlesztett és rendkívül hatékony hajtást rejt. Ez az eddigi legerősebb és legnagyobb nyomatékú elektromotor Volkswagen ID. modellben. Az APP550 belső jelzésű erőforrást a Volkswagen Group Components fejlesztette ki Kasselben, és ott is gyártják.

Az új elektromos hajtást mindenekelőtt az energiafogyasztás szempontjából optimalizálták: az akkumulátor méretétől függően akár 700 kilométeres WLTP hatótávot és 200 kW-os töltési kapacitást is prognosztizálnak. Az ID.7 így tökéletesen alkalmas nagy távokra, különösen a gyakran vezető sofőrök és a flottaügyfelek számára.

Image
Image

Új futómű – magas szintű kényelem és precíz kormányzás. Alapjaitól fejlesztették újra az opcionális adaptív futóművezérlést (DCC) és a limuzin menetdinamikai vezérlését a hosszú távú utazásokhoz. A vezetési mód választási lehetőségeknek köszönhetően széles skálát kínálnak a kényelem és a sportosság között. Az újonnan alkalmazott progresszív kormányzással együtt a rendszerek precíz vezetési viselkedést és maximális stabilitást biztosítanak. Ezeket a technológiákat a Spanyolországban is tesztelték.

Rendkívül tágas, új koncepció és visszafogott műszerfal-dizájn. A tágas és minőségi belső tér bőven kínál helyet az első és a hátsó üléseken is. A műszerfalat teljesen áttervezték, és jelentősen csökkentették a klasszikus kezelőpanelek méretét. Minden szükséges alapinformáció és figyelmeztetés megjelenik a kormány mögött az ID. műszerfalán. A sofőr a további, fontos információkat a széria kiterjesztett valóságú head-up kijelzőjén keresztül kapja meg. A kijelző és a működési koncepció szíve az ID.7-ben alapfelszereltségként megtalálható infotainment rendszer kijelzője: az 38 centiméter (15”) átmérőjű kijelző működési koncepcióját az alapoktól újratervezték. Például a vevői visszajelzések alapján a klíma kezelőfelületét az alapképernyőn érhetjük el. Emellett szabadon konfigurálható, közvetlen hozzáférésű gombok is megjelennek.

ergoActive ülések: adaptív Climatronic ülés és új masszázsrendszer. A Volkswagen a vezető- és első utasülés új generációját fejlesztette ki az ID.7-hez. Változattól függően ezek az új ülések akár 14 irányú elektromos beállítási lehetőséget is kínálnak. Az adaptív Climatronic ülés mellett egy teljesen új tervezésű masszázsfunkcióval is rendelkeznek. Az egyéni beállítások mellett a vezető és az első utas egymástól függetlenül aktiválhatja az ülésklíma automatikus üzemmódját: az ülések hőmérséklet- és nedvességérzékelői érzékelik a hűtési és/vagy fűtési igényt, és ennek megfelelően szabályozzák a klímát. Az opcionális ergoActive Premium ülések új fejlesztésű masszázsfunkciója a vezető és az első utas számára különösen magas szintű kényelmet nyújt. Az ID.7 szegmensben az új ülések olyan mércét állítanak, amely korábban csak a luxuskategóriában volt ismert.

Az ID.7 új szintre emeli az ID. családot. Kiváló minőségű termékkoncepciójával az ID.7 aláhúzza ID. család elektromos zászlóshajó pozícióját. A nagy hatótáv és az agilis vezetés mellett az új kezelési koncepciónak és a tágas belső térnek köszönhetően magas szintű utazási kényelmet is kínál. Az innovatív technológiának és a kiváló minőségű megjelenésnek köszönhetően az új ID.7 egyértelműen nagy távolságú utazásokhoz használt elektromos limuzinként pozícionálja magát a felső középkategóriában.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.