Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Duplán kerek születésnap 2023-ban
2023.04.06.
Aktuális

Duplán kerek születésnap 2023-ban

A Volkswagen két modellje is kerek születésnapját ünnepli idén.

Duplán kerek születésnap 2023-ban

1973-ban, azaz 50 éve mutatkozott be a Passat, egy vadonatúj, vízhűtéses motorral felszerelt modellcsalád. Ez volt a kezdete egy globális sikertörténetnek, amely a mai napig tart.


1973-ban a Passat egy jelentős Volkswagen termékkampány kezdetét jelentette, egyben az autóipari technológia új korszakának hajnalát is jelezte. Az új család tervezéséért az olasz autótervező, Giorgetto Giugiaro volt a felelős – bár az eredeti, EA 272 néven emlegetett dizájnt költségvetési okokból az utolsó pillanatban leselejtezték. Giugiaro azonban továbbfejlesztett egy racionálisabb modellt az Audi 80 B1 alapján, formás ferdehátúként és módosított első résszel. Az eredeti Passat a mai napig a formatervezés ikonja. Giugiaro alkotásai között szerepel a Scirocco I és a Golf I is, amelyek a következő évben kerültek piacra. A Volkswagen Passat 1973-ban debütált két- és négyajtós ferdehátú karosszériával. Az kombi változat 1974 januárjában mutatkozott be, mára pedig már a 8. generációnál tart a modellcsalád.


A Touran sikertörténete is folytatódik: a Volkswagen frissítette a népszerű kompakt egyterűt, és továbbfejlesztette annak technológiáját. A modell idén ünnepli 20. születésnapját, és továbbra is lenyűgöz a tágas, variálható belső térnek, a hatékony motoroknak, illetve agilitásának köszönhetően.


„Több, mint családi autó” volt a Touran piaci bevezetésének mottója 2003. március 14-én. A kompakt egyterű egy multifunkciós családi, szabadidős és üzleti autó, amely a „mindenes” autók legjobb tulajdonságait egyesíti. Több mint 2,6 millió eladott példányával pedig a világ egyik legsikeresebb többcélú járműve (MPV).


A Touran második generációja 2015-ben jelent meg. Ez a VW első egyterűje, amely a moduláris keresztirányú mátrixon (MQB) alapul. Ez az alap most lehetővé teszi, hogy a Touran kiterjedt műszaki korszerűsítésen és modellfrissítésen menjen keresztül. A szabványos biztonsági rendszerek széles skálája mellett az opcionális IQ.DRIVE + IQ.LIGHT asszisztens csomag mostantól tartalmazza a Travel Assist-ot és a Dynamic Light Assist távolsági fényszóró-szabályzást is.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.