Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Maximális pontszám az Euro NCAP teszten: öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo modelleknek
2022.03.10.
Biztonság

Maximális pontszám az Euro NCAP teszten: öt csillag az ID.5, a Polo és a Taigo modelleknek

Mesterhármas a neves Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) biztonsági teszten: az új Volkswagen ID.5, a Polo és a Taigo modellek mindegyike a lehető legmagasabb pontszámot érte el, ötből öt csillaggal.

Eur

A tesztelők mind a négy tesztelt kritérium esetében kiváló minősítést adtak a teljesen elektromos SUV kupénak és a két új, belsőégésű motorral szerelt kisautónak: a felnőtt utasok, a gyermekek és a gyalogosok védelménél, illetve az alapfelszereltségű asszisztenciarendszereknél.

A három Volkswagen modell mindenekelőtt a „felnőtt utasok védelme” kategóriában ért el nagyon jó eredményeket. Itt a teljesen elektromos ID.5 az elérhető pontszámok 93 százalékát kapta meg, míg a Polo és a Taigo 94 százalékot ért el. Az értékelés olyan tényezőkön alapul, mint a frontális ütközés, az oldalirányú ütközés és az ostorcsapás tesztje. Az ID.5 kiemelkedő eredményét az ütközési tesztek és a lehető leggyorsabb mentést és helyreállítást szolgáló intézkedések értékelése alapján határozták meg. További fontos biztonsági elem az első ülések középső légzsákja, amely mindhárom tesztelt Volkswagen modellben megtalálható. Oldalsó ütközés esetén ez segíthet megelőzni vagy legalább csökkenteni az első üléssorban ülők közötti lehetséges fejkontaktot.

Az ID.5 89 százalékos eredményt ért el a „gyermekek védelme” kategóriában. Ez a minősítés három fontos szemponton alapul: a gyermekülések által frontális vagy oldalirányú ütközés esetén nyújtott védelem mellett a hangsúly a különböző méretű gyermekülések biztonságos beszerelési lehetőségein, valamint a jármű által a gyermekek biztonságos szállításához kínált felszerelésen van. A Polo (80%) és a Taigo (84%) szintén  nagyon jól szerepelt ebben a kategóriában.

Az „asszisztenciarendszerek” kategóriában az ID.5 lenyűgöző 85 százalékon végzett. A Taigo és a Polo egyaránt 70 százalékot ért el ebben a kategóriában. Alapfelszereltségként mindegyik modellben megtalálható a vezetőfigyelmeztető rendszer (Driver Alert System), a Front Assist vészfékrendszer városi vészfékező funkcióval és gyalogosfelismeréssel, valamint a Lane Assist sávtartó asszisztens. Az ID.5-nél ebben a kategóriában a vizuális és akusztikus biztonsági öv kontrollt (az első üléssorban), valamint az ülésfoglaltság felismerést (a második üléssorban) is figyelembe vették és pozitívan értékelték.

A járművekben ülők védelmén kívül az Euro NCAP azt is megvizsgálja, hogy az automatikus vészfékező rendszerek mennyire képesek megvédeni a veszélyeztetett csoportokat, például a gyalogosokat és a kerékpárosokat közelgő ütközés esetén. Az Euro NCAP megállapította, hogy az ID.5, Taigo és Polo modellekben alapfelszereltségként megtalálható Front Assist rendszer nagyon hatékonyan észleli ezeket a közlekedésben résztvevőket. A területfigyelő rendszer radarszenzor és kamera segítségével felismeri a kritikus távolságú helyzeteket, és segít lerövidíteni a féktávolságot. Veszélyes helyzetekben a rendszer vizuálisan és akusztikusan, valamint apró fékezéssel és automatikus fékezéssel figyelmezteti a vezetőt. A gyalogosok és kerékpárosok védelme terén az ID.5 76 százalékos eredményt ért el, mögötte szorosan a Taigo (71%) és a Polo (70%) következik.

Image
Image

Öt csillag egy sorban: új trió jó társaságban

Az ID.5, a Polo és a Taigo ötcsillagos minősítésével a Volkswagen hangsúlyozza elkötelezettségét a legmagasabb biztonsági előírások mellett, és folytatja sikersorozatát: az ID.4 és a kompakt ID.3 nemrég, 2021 áprilisában, illetve 2020 októberében érte el a legmagasabb Euro NCAP értékelést. 2019-ben a Golf és a T-Cross is kiváló eredménnyel végzett.

Az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme, azaz Európai Új Autó Értékelő Program) az új járművek biztonsági szintjének szigorú mércéje Európában 1997 óta. Naprakész információkkal látja el az autóvásárlókat a népszerű, új modellek biztonságáról. Az elmúlt években a tesztelési eljárások, illetve a standard asszisztenciarendszerekkel és a passzív biztonsággal szemben támasztott követelmények egyre szigorúbbá váltak. Az egyes tesztek részletei nyilvánosan is elérhetők az euroncap.com oldalon.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.