Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. 500.000 ID. modell kiszállítva
2022.11.22.
Újdonság a Volkswagentől

500.000 ID. modell kiszállítva

Az ID. modellek átlépték a félmilliós határt: a Volkswagen a tervezettnél egy évvel korábban teljesítette a kiszállítási célt.

500.000 ID. modell kiszállítva

A Volkswagen jó úton halad járműparkja villamosításával. A tervezettnél egy évvel korábban a vállalat újabb mérföldkőhöz érkezett az ACCELERATE stratégiája megvalósításában, hogy károsanyag-kibocsátásmentes, szoftvervezérelt mobilitás-szolgáltatóvá váljon: amióta 2020 szeptemberében átadták az első ID.3 modelleket az ügyfeleknek, a Volkswagen 500 000 ID. modellt szállított le világszerte – a tartósan feszült ellátási helyzet ellenére.

Az elektromos mobilitási kampány a Volkswagen sikertörténete

„Félmillió ID. leszállítása igazolja, hogy ügyfeleink jól fogadják a Volkswagen modelleket – szerte a világon. Jó úton haladunk elektromos mobilitási kampányunkkal, és sikertörténetünk folytatódik” – mondta Imelda Labbé, a Volkswagen értékesítési, marketing és utánértékesítési igazgatósági tagja. „A fókuszunk változatlan – a Volkswagent a fenntartható mobilitás legkívánatosabb márkájává akarjuk tenni.” A Volkswagen rendelésállománya továbbra is magas: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a nagyjából 135 000 megrendelt ID.-t (ez 65%-os növekedés 2021-hez képest – a szerk.) a lehető leggyorsabban eljuttassuk ügyfeleinkhez. A tartósan feszült alkatrészellátási helyzet miatt azonban folyamatosan módosítanunk kell a gyártáson” – tette hozzá Labbé.

A Volkswagen 2033-tól csak elektromos járműveket gyárt Európában. 2030-ra a Volkswagen európai eladásainak már legalább 70 százalékát a teljesen elektromos járművek teszik majd ki. Az Egyesült Államokban és Kínában a vállalat ugyanerre az időszakra több, mint 50 százalékos elektromos jármű részesedést céloz meg. „Norvégia az elektromobilitás előfutára. Ott októberben az ID.4 vezette a regisztrációs statisztikákat. Ez a példa azt mutatja, hogy az ID. termékportfólió megfelel ügyfeleink igényeinek” – büszkélkedett Labbé.

A Volkswagen tíz új elektromos modellt dob piacra 2026-ig. „A Volkswagen rendelkezik majd az autóipar legszélesebb elektromos jármű-portfóliójával: a belépő szintű, 25 000 euró alatti irányárú e-autótól az új zászlóshajó Aero B-ig minden szegmensben lesz megfelelő ajánlatunk” – mondta Labbé.

Ügyfél-visszajelzésekből új járműfunkciók

Az ID. család a szoftverintegráció és a digitális ügyfélélmény terén is úttörő: a Volkswagen folyamatosan ellátja az ID. tulajdonosokat „over the air” frissítésekkel. Ez biztosítja, hogy az autó mindig naprakész legyen a teljes életciklusa során, és hogy folyamatosan új funkciókkal egészüljön ki. „Az elmúlt hónapokban az ezzel kapcsolatos tapasztalataink nagyon pozitívak” – számol be Labbé. „Előnyünk, hogy a vásárlói visszajelzéseket közvetlenül és gyorsan új funkciókká alakíthatjuk át, mint például a megnövelt töltési sebesség, vagy az akkumulátor kapacitásáról szóló értesítés a műszerfali kijelzőn.”

A MEB: az elektromobilitási kampány gerince

A moduláris elektromos hajtásmátrix (MEB) döntő tényező a globális elektromos mobilitási kampány felgyorsításában a márka ACCELERATE stratégiája alapján. A kifejezetten a Volkswagen elektromos hajtásrendszeréhez tervezett járműarchitektúra nagy hatótávolságot, bőséges belső teret és az éteren keresztüli szoftverfrissítések lehetőségét kínálja. A MEB az ID. családban fellelhető összes teljesen elektromos és teljesen hálózatba kötött jármű műszaki alapjául szolgál.

A teljesen elektromos hajtásokra való következetes összpontosításnak és a Volkswagen-csoport teljes portfólióját lefedő MEB jelentős méretgazdaságosságot eredményez, csökkenti az elektromobilitás költségeit és felgyorsítja az átállást a szén-dioxid-semlegességre. A „gyártásra való tervezésnek” köszönhetően a MEB-et kifejezetten a gyors és hatékony gyártásra szabták. Ez kiterjedt méretgazdaságosságot tesz lehetővé, amely olcsóbbá teszi az elektromos járműveket, melyek így sok ember számára megfizethetőbbé válnak.

Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.