Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az utazás innovatív módja: a GEN.TRAVEL dizájntanulmány világpremierje
2022.10.12.
Újdonság a Volkswagentól

Az utazás innovatív módja: a GEN.TRAVEL dizájntanulmány világpremierje

A Párizs melletti Chantilly Arts & Elegance kiállításon a Volkswagen-csoport egy innovatív tervezési tanulmányt mutatott be, amely újradefiniálja a jövő nagytávolságú mobilitását.

GEN.TRAVEL

A teljesen elektromos meghajtású Innovation Experience Vehicle (IEV) egy igazi prototípus, amely önállóan vezet (5. szint), és reális betekintést ad a következő évtized mobilitásába. Az autó moduláris belső koncepciója rugalmas, fenntartható mobilitási alternatívát kínál a rövid távú járatok számára. Kutatási eszközként a Gen.Travel célja, hogy tesztelje a koncepciót és az új funkciókat az ügyfelek válaszaira épülve. A vizsgálati eredmények alapján az egyes jellemzők később átkerülhetnek a sorozatjárművekbe.


A GEN.TRAVEL-lel a Volkswagen-csoport egy ikonikus, innovációkkal teli tanulmányt dolgozott ki, amely egy teljesen új prémium járműkategóriát alkot, a szedánok és az MPV-k (Multi Purpose Vehicle) közé belőve. „NEW AUTO stratégiájával a Volkswagen meghatározza a mobilitást a következő generációk számára – amely fenntartható és digitális” – mondja Dr. Nikolai Ardey, a Volkswagen Csoport innovációs részlegének vezetője. „A csoportszintű Volkswagen Innovációs Kutatási részlegen tovább fejlesztjük ezt az ötletet, megmutatva, hogy ügyfeleink a jövőben hogyan tapasztalhatják meg a mobilitást – például szolgáltatásként. A GEN.TRAVEL segítségével már ma megtapasztalhatjuk, hogy mi lesz lehetséges a közeljövőben az innovatív technológia révén. Háztól házig utazás új szinten. Kibocsátásmentesen és stresszmentesen.”


A GEN.TRAVEL önállóan vezet, a sofőrt nyugodt utassá varázsolva, akinek van ideje más dolgokra: a munkára, a pihenésre, a szórakozásra, a családra. Klaus Zyciora, a Volkswagen Group Design vezetője kifejti: „A GEN.TRAVEL bepillantást nyújt a jövő utazásába. Megmutatja, hogyan fog kinézni az autonóm vezetés a jövőben. A GEN.TRAVEL a holnapon túli jövőképet testesíti meg a holnap mobilitása érdekében. Hatékony formavilág jellemzi a rendkívül jellegzetes dizájnt. Így a technikai tökéletesség és gyakorlatilag korlátlan lehetőségek korában a „forma követi a funkciót” helyett a „forma követi a szabadságot” valósul meg. Az autó nem csak jobb lesz, hanem izgalmasabb is, mint valaha.”


A GEN.TRAVEL egyedi, moduláris belső koncepcióval rendelkezik, amely minden utazáshoz személyre szabható, és mobilitás-mint-szolgáltatásként foglalható le. A kialakítástól függően akár négy személy is szállítható a koncepciójárműben. Az üzleti utakhoz a konferencia berendezés nyugodt környezetet biztosít négy kényelmes ülőhellyel és egy nagy asztallal a belső tér közepén. A dinamikus világítás kellemes munkakörnyezetet teremt, és elkerüli a kinetózis (mozgási betegség) veszélyét. Az éjszakai beállítás lehetővé teszi két ülés két ággyá alakítását, amelyek teljesen fekvő helyzetbe hajthatók.


Az innovatív utasbiztonsági rendszer maximális biztonságot nyújt még fekvő helyzetben is. A GEN.TRAVEL világítási rendszer befolyásolja a melatonintermelést, hogy segítse az utasokat a természetes elalvásban és a felébredésben. Családi kirándulásokhoz az első ülésekkel ellátott GEN.TRAVEL úgy konfigurálható, hogy a kiterjesztett valóság (AR) segítségével szórakoztassa a gyerekeket. A belső tér világos, természetes kialakítású. Minden HMI (human-machine interface, azaz ember-gép interfész) elem fenntartható anyagok felhasználásával készül, újrahasznosított vagy természetes anyagokkal kombinálva.


A GEN.TRAVEL futurisztikus külseje két részre oszlik: Az átlátszó, üveg kabin tökéletesen illeszkedik az alsó, minden műszaki tartalmat magába foglaló részbe. Az ablak széle derékmagasságban, nagyon alacsonyan van, hogy maximalizálja a kilátást. Ugyanakkor, amikor az utasok laposan fekszenek az autóban, semmilyen külső hatás nem éri őket. A GEN.TRAVEL szárnyas ajtói jobb be- és kiszállást tesznek lehetővé.


A maximális kényelem érdekében a GEN.TRAVEL aktív felfüggesztésű eABC-vel (elektromos Active Body Control) rendelkezik, amely előre kiszámítja a függőleges és oldalirányú mozgásokat, például a gyorsítást, fékezést vagy kanyarodást, és ennek megfelelően optimalizálja a vezetési stílust és a bejárt utat. A mesterséges intelligenciát (AI) és a platooningot – teljesen autonóm vezetést konvojokban – használja a hatótáv további növelésére a hosszú távú utak során.

Image
Image
Image
Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.