Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Biztonság mindenekelőtt: a Golf sikerének egyik titka
2022.11.30.
Innováció

Biztonság mindenekelőtt: a Golf sikerének egyik titka

A Volkswagen Golf ismét öt csillagot kapott az Euro NCAP biztonsági tesztjén (European New Car Assessment Programme). A modell az európai fogyasztóvédelmi intézménytől minden vizsgált területen igen magas minősítést kapott. A kompakt Volkswagen különösen lenyűgöző volt a felnőtt utasok, a gyermekek és a veszélyeztetett közlekedésben résztvevők biztonsága, valamint a segédrendszerek tekintetében. Az autó alapfelszereltsége az első ülések középső légzsákja is. A legújabb Golfot tehát átfogó biztonsági koncepcióval látták el, amely megfelel az új, szigorúbb vizsgálati eljárásnak. Így a Golf továbbra is kategóriája legjobbjai közé tartozik.

Golf Euro NCAP 5 csillag

A Golf átesett legújabb biztonsági vizsgáján, kiválón teljesítve azt. Miután a Volkswagen legsikeresebb modelljét már 2019-ben öt csillaggal tüntették ki az akkor érvényes Euro NCAP szabványnak megfelelően, lenyűgöző biztonsági szintjét a teszteljárás módosított, 2020 óta érvényes változata is igazolta. Annak ellenére, hogy korábbi minősítése még három évig érvényes lett volna, a Volkswagen úgy döntött, hogy frissíti legsikeresebb modelljének biztonsági szintjét – és az új, lényegesen szigorúbb szabványok szerint is leteszteli. Az összesen 21 tesztből 14-et újonnan hajtottak végre a frissített eljárás szerint – nagy sikerrel. Az Euro NCAP főtitkára, Michiel van Ratingen a következőket mondta: „A legtöbb járműgyártó hajlamos kihagyni a tesztet, néhányan pedig biztonsági csökkentéseket is fontolóra vesznek a versenyképesség megőrzése érdekében. Ezért nagyszerű látni, hogy a Volkswagen folyamatosan fejleszti a Golf biztonságát, hogy lépést tartson a legújabb fejlesztésekkel és a versenytársakkal is.”


Az egyik fontos biztonsági elem a középlégzsák az első ülések számára, amely a Golf alapfelszereltsége. Oldalsó ütközés esetén ez segít elkerülni az első üléssorban ülők feje közötti esetleges érintkezést. Az első üléssorhoz alapfelszereltségű kétpontos övfeszítő tovább fokozza a biztonságot. A „Felnőtt utasok védelme” kategóriában a sikeres kompakt modell az elérhető pontok közül kiemelkedő 88 százalékot ért el.


A Golf 87 százalékos eredményt ért el a „Gyermekvédelem” kategóriában. Ez a minősítés három fontos szemponton alapul: frontális vagy oldalirányú ütközés esetén a gyermekülések által biztosított védelem, a különböző méretű gyermekülések biztonságos beszerelési lehetőségei, illetve a jármű által kínált felszerelések a gyermekek biztonságos szállításához.


Az „Asszisztenciarendszerek” kategóriában a Golf 79 százaléka lenyűgöző. Többek között az autonóm vészfékező rendszer (autonomous emergency braking system, AEB) teljesített jól a más járművekre reagáló teszteken. A vezető-figyelmeztető rendszer (Driver Alert) és a kanyarodási asszisztens fékező funkciója szembejövő jármű esetén – mindkettő alapfelszereltség – szintén pozitívan járult hozzá az eredményhez.


A járművekben ülők védelmén kívül az Euro NCAP azt is megvizsgálja, hogy az automatikus vészfékező rendszerek mennyire képesek megvédeni a veszélyeztetett közlekedésben résztvevőket, például a gyalogosokat és a kerékpárosokat közelgő ütközés esetén. Ebben a kategóriában a Golf – amely alapfelszereltségként Front Assist autonóm vészfékezéssel van felszerelve – 74 százalékot kapott.


A Volkswagen ezért is hangsúlyozza magas szintű biztonsági standardjait, és folytatja sikereit az Euro NCAP-ban: 2022 márciusában az ID.5, a Polo és a Taigo kapott ötcsillagos minősítést. Ezt megelőzően, 2021 áprilisában, illetve 2020 októberében az ID.4 és a kompakt ID.3 érte el a legmagasabb értékelést az Euro NCAP-ban. 2019-ben a Golf mellett a T-Cross is csúcspontokat kapott.


Az Euro NCAP értékelő program 1997 óta az új járműmodellek biztonsági szintjének szigorú mércéje Európában. Naprakész információkkal látja el az autóvásárlókat a népszerű, új modellek biztonságáról. A szabványos segédrendszerekre és a passzív biztonságra vonatkozó vizsgálati eljárásokat és követelményeket rendszeres időközönként – körülbelül kétévente – fokozzák. Az egyes tesztek részletei nyilvánosan elérhetők a www.euroncap.com oldalon

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.