Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Könnyebb és hatékonyabb: új, csúcsteljesítményű kerék a Volkswagen R-től
2024.06.26.
Innováció

Könnyebb és hatékonyabb: új, csúcsteljesítményű kerék a Volkswagen R-től

A Volkswagen R ebben a hónapban mutatja be legerősebb Golf modelljeit: az új Golf R-t és az új Golf R Variantot. A kimagasló teljesítmény mellett az új Golf R modellek vizuálisan is lenyűgöznek: az egyik csúcspont az új, 19 colos Warmenau kovácsolt kerék, amely opcionálisan rendelhető.

Golf R Warmenau felni

Stabilitás, megjelenés és könnyű szerkezet harmóniában. Az innovatív kovácsolt kereket a Volkswagen R fejlesztette ki a Volkswagen Design céggel együttműködve, és minden új Golf R modellhez opcionálisan rendelhető lesz. A mindössze nyolc kilogramm súlyú keréktárcsák körülbelül 20 százalékkal könnyebbek, mint a hasonló könnyűfém keréktárcsák – ez csökkenti a rugózatlan tömeget és tökéletes kezelhetőséget biztosít. „Az ambiciózus súlycél nagy kihívás elé állított minket, hiszen a keréktárcsa szerkezeti stabilitása a legfontosabb. Hónapokba, sok változatba és szimulációba telt, mire megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt az erő és a súly között” – magyarázza Ranbir Kalha, a Volkswagen tervezője.

Golf%20R%20Warmenau%20felni

A kialakítás nagyobb teljesítményt tesz lehetővé. A keréktárcsa kialakításának középpontjában tíz egymást átfedő téglalap található. „Különböző arányokat próbáltunk ki, hogy a kerék a lehető legnagyobbnak tűnjön” – mondja Kalha. A stabilitás és a kopásállóság javult a nagyon nagy, 71 százalékos nyitottsági aránynak köszönhetően. Ez lehetővé teszi a fékek még hatékonyabb hűtését, ezáltal csökkentve a hőterhelést, különösen versenypályákon.

Volkswagen R a génjeiben. A Warmenau felni – a Volkswagen R Wolfsburg külvárosában található Warmenau faluban található központjáról elnevezett – fekete vagy sötétszürke színben kapható, gyémánt csiszolású felülettel (235/35-ös abroncsokkal). Az új csúcsfelni kialakítását az első sportos Golf R32 modellek kerekei ihlették.

Volkswagen R. A Volkswagen prémium teljesítményű márkája felelős a legsportosabb járművekért, kiegészítve a termékpalettát. A 2023-as év több mint 35 000 legyártott járművel rekord volt a Volkswagen R számára. 2002 óta több mint 300 000 R modellt szállítottak le. A Volkswagen R változás előtt áll a jövőre koncentrálva: a teljesítmény, a dizájn, az innováció és a minőség négy pillére alapján a portfólió 2030-ra fokozatosan áttér a teljesen elektromos R modellekre. A Volkswagen R-t 2002-ben alapították Volkswagen Individual GmbH néven. 2020 óta a részleg a Volkswagen márkán belül külön üzleti egységként működik. A névben szereplő R jelképezi a motorsport és a versenyzés iránti szenvedélyt a mai napig.

Az új Golf R modellek – öt ajtós és kombik modellként – és a Warmenau felni világpremierje június 26-án lesz.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.