Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Jelentős frissítés az ID.3-hoz: értékesítés előtti bevezetés a Pro S modellel
2024.05.22.
Innováció

Jelentős frissítés az ID.3-hoz: értékesítés előtti bevezetés a Pro S modellel

A Volkswagen kiterjedt frissítéssel dobja piacra az új ID.3-at. A következő szoftver- és infotainment-generáció, valamint a továbbfejlesztett működési koncepció ezzel belép a Volkswagen elektromos kompakt osztályába.

ID.3 frissítés 2004

Továbbfejlesztették a kiterjesztett valóságú head-up kijelzőt, valamint egy vadonatúj Wellness App alkalmazást és a Harman Kardon opcionális prémium hangrendszerét adva hozzá. A továbbfejlesztett hajtásláncnak köszönhetően az ID.3 Pro S teljesítménye akár 170 kW-ra nőtt.

Imelda Labbé, a Volkswagen márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és értékesítés utánkövetésért felelős tagja: „Az ID.3 Pro S termékportfóliónk következetes fejlesztését képviseli ügyfeleink igényei alapján. A modell például továbbfejlesztett e-útvonaltervezővel és az akkumulátor előkondicionálásának lehetőségével rendelkezik. Ezek olyan funkciók, amelyeket a többi ID. modellt használók már nagyon jól fogadtak.”

Új infotainment rendszer és ChatGPT. Az ID.3 termékcsalád műszerfala új dizájnt kapott. A legújabb generációs infotainment rendszer nagyobb érintőképernyővel (átló: 32,8 cm) és új, intuitív menüszerkezettel rendelkezik. A többfunkciós kormánykereket is továbbfejlesztették, ami egyszerűsített és intuitívabb kezelést tesz lehetővé. Az irányváltó eltűnt a Digital Cockpit-ról és külön kormányoszlop-kapcsolóként jelent meg – mint például az ID.7-ben. A most már megvilágított és ergonomikus kialakítású érintőcsúszkák az Infotainment rendszer kijelzője alatt a belső hőmérséklet és hangerő szabályozására szolgálnak. Az új IDA hangsegéd természetes nyelven üzemeltethető. Nem csak számos járműfunkció vezérlését teszi lehetővé, hanem kérdéseket is megválaszol az online adatbázisok, például a Wikipédia elérésével. Egy másik újdonság a mesterséges intelligencia (AI) integrálása a ChatGPT-n keresztül.

Image

Erősebb és hatékonyabb motor. Az ID.3 a korábbi villanymotor továbbfejlesztett változatával lesz felszerelve, amely nem csak nagyobb teljesítménnyel, hanem gazdaságos fogyasztásával is lenyűgöz. A német piacon az ID.3 Pro S már alapkivitelben 170 kW-ot (231 LE-t) ad le, míg más piacokon a vásárlók vásárlás után dönthetik el, hogy az alapteljesítményt 150 kW-ról 170 kW-ra kívánják-e növelni az igény szerinti funkcióval. Ez a „power-on-demand” opció új a Volkswagen számára, és egy másik összetevője a digitális üzleti modellek fejlesztésének. A teljesítmény 170 kW-ra növelése 7,1 másodpercre javítja a 0 és 100 km/h közötti gyorsulást. Az ID.3 Pro S kombinált WLTP hatótávolsága eléri az 559 kilométert.

Gyorsabb töltés útközben. Az innovatív töltési és hőkezelési funkció gondoskodik arról, hogy az akkumulátor előkondicionálva legyen a következő egyenáramú töltési megálló előtt. Ez azt jelenti, hogy az ID.3 Pro S a lehető leggyorsabban kap energiát nagy távolságokon. Az akkumulátor az optimális hőmérsékletre melegszik fel, így akár 175 kW maximális teljesítménnyel is feltölthető. Ezáltal a töltési idő néhány perccel lerövidül, különösen télen. Ha a navigációs rendszer és a továbbfejlesztett elektromos jármű útvonaltervező funkció aktív, az előkondicionálás automatikusan elindul a következő gyorstöltő állomás felé vezető úton. Aktív útbaigazítás nélkül a funkció manuálisan is aktiválható az infotainment rendszer töltési menüjéből. Praktikus: akár 10 töltési megállót és 10 megállót tartalmazó útvonalak tervezhetők okostelefonon vagy a webportálon, majd átvihetők az Infotainment rendszerbe.

Asszisztensek a fedélzeten alapfelszereltségként. Az ID.3 Pro S már a modern segédrendszerek széles skáláját tartalmazza. Ezek közé tartozik az adaptív sebességtartó automatika ACC, az autonóm vészfékezés (Front Assist) gyalogos- és kerékpárosfigyelővel, a sávtartó rendszer Lane Assist, a fékezés kanyarodáskor szembejövő jármű esetén és a dinamikus útjelzőtábla-kijelző. Szintén az alapfelszereltség része a Car2X közlekedési veszélyre figyelmeztető funkció. A rendszer támogatja a vezetőt azzal, hogy tájékoztatást ad arról, mi történik az úton, és ezért képes korán figyelmeztetni az olyan helyzetekre, mint az útépítés, a balesetek, a forgalmi torlódások vége vagy a mentő járművek.

Új és továbbfejlesztett rendszerek. Az opciók közé tartoznak az olyam innovatív rendszerek, mint például a továbbfejlesztett Travel Assist rajadatok felhasználásával. Ez lehetővé teszi a támogatott hossz- és oldalirányú irányítást a teljes sebességtartományban, valamint a sávváltást az autópályákon. A Park Assist Plus és a rendszer memóriafunkciója (egy elmentett parkolási manőver automatikus végrehajtása akár 50 méteres távolságban) opcionális felszerelésként elérhető. A Park Assist Plus-t kibővítettük az okostelefonos alkalmazáson keresztül történő távoli parkolás funkcióval is. A kiszállásra figyelmeztető rendszer az ID.3 termékcsalád új tagja a Side Assist sávváltó rendszer kiterjesztéseként. A rendszer korlátain belül meg tudja akadályozni, hogy az egyik ajtót kinyissuk, ha egy jármű közeledik hátulról. A rendszer akusztikus és vizuális figyelmeztetést ad, és azonnali veszély esetén rövid időre megakadályozza a kérdéses ajtó(k) kinyitását.

Image

Innovatív Wellness App. A Wellness App egy új funkció, amelyet a vezetés vagy a megállások alatti jobb közérzet érdekében fejlesztettek ki. Az ID.3 Pro S-ben az alkalmazás ehhez olyan funkciókat használ, mint a háttérvilágítás, a hang és a légkondicionálás. A következő wellness módok lesznek elérhetők az indulási szakaszban: Fresh Up, Calm Down és Power Break. A módok testre is szabhatók: az előre programozott hang helyett például Spotify lejátszási listát is használhatunk.

Új hangrendszer. Az ID.3 Pro S egy újabb kiemelt vonása az opcionális 480 wattos hangrendszer az audiospecialista Harman Kardontól. A 12 csatornás hangrendszer négy előre konfigurált hangbeállítást kínál: Pure (semleges stúdióhang), Relax (könnyű hallgathatóság), Beszéd (a kimondott szavakra összpontosítva) és Vibrant (dinamikus élő hang). A hangszínt egyéni ízlés szerint egyénileg is beállíthatjuk egy equalizer segítségével.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.