Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer dupla világpremierje: az első adatok és képek a Volkswagen sportos elektromos modelljeiről
2024.03.14.
Újdonság a Volkswagentől

Az ID.3 GTX és az ID.7 GTX Tourer dupla világpremierje: az első adatok és képek a Volkswagen sportos elektromos modelljeiről

A Volkswagen bővíti a sportos GTX modellek kínálatát. Kettős világpremierként az új ID.3 GTX és ID.7 GTX Tourer modellek most debütálnak.

Az új ID.3 GTX és ID.7 GTX Tourer

Hamarosan útjára indul a két rendkívül dinamikus Volkswagen modell egyedi külső dizájnnal, amely magában foglalja az új első és hátsó lámpákat, a sportos belső dizájnrészleteket és az erős erőforrásokat. A teljesen elektromos ID. termékcsalád legsportosabb modelljei már 2021 óta viselik a GTX címkét – a dinamikus GTI, GTD vagy GTE modellek jelzését alapul véve.

Image

A GTX sikertörténet. A sportos és dinamikus GTX modellek teljesen egyedi és különösen lenyűgöző elektromobilitást kínálnak. Az a tény, hogy Európában minden ötödik újonnan forgalomba helyezett ID.4 és ID.5 már GTX modell, mutatja, mennyire népszerű a vásárlók körében. A Volkswagen a sikeres menetdinamikát most az ID.3 GTX és ID.7 GTX Tourer modellekre is kiterjesztette – minden esetben egyedi műszaki beállításokkal.

Image

Az ID.3 GTX karaktere. A Volkswagen két változatban dobja piacra a hátsókerék-hajtású ID.3 GTX-et. A csúcsmodell az ID.3 GTX Performance – egy lendületes, kompakt sportautó. Kai Grünitz, a Volkswagen márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja így nyilatkozott: „Spontán és kiváló teljesítmény-leadásával az új ID.3 GTX Performance számomra sportos kompakt ikonunk, a Golf GTI Clubsport elektromos párja. Természetesen az elektromos hajtásnak és a turbófeltöltős benzinmotornak is megvan a maga egyedi karaktere. Ennek ellenére az ID.3 GTX Performance és a Golf GTI Clubsport ugyanazt a lenyűgöző könnyedséget hozza, amikor a gyorsulásról van szó.” Grünitz így folytatja: „Az ID.3 GTX-szel a Volkswagen kompakt GT modelljeinek csaknem 50 éves hagyományát viszi át az elektromobilitás világába. A vezetési élmény garantált.”

Image

Az ID.3 GTX dizájnja és felszereltsége. Az ID.3 GTX személyre szabott külső kialakításának köszönhetően könnyen megkülönböztethető a termékcsalád többi modelljétől. A GTX-specifikus első lökhárító új, egyedi, fekete légbeömlővel rendelkezik gyémánt stílusú kialakítással, valamint új nappali menetfényekkel a bal és a jobb oldalon. A karosszéria fekete elemei magasfényűek. Ez vonatkozik az újonnan tervezett oldalsó küszöbökre és a hátsó lökhárító diffúzorral ellátott új alsó részére is.

Szintén újdonság a 20 colos Skagen könnyűfém keréktárcsa, mint alapfelszereltség. Számos GTX-specifikus kialakítás teszi egyedivé a jármű belsejét. Az alapfelszereltség részét képező, ergonomikus, prémium (szövet és műbőr) sportülések is kiemelik a legerősebb ID.3 modellek sportos karakterét. Egy másik klasszikus GTX dizájnelem: piros díszvarrások az üléseken és a többfunkciós kormánykeréken. A kiváló minőségű műszerfal felülete is GTX-specifikus. A nagyobb teljesítményű ID.3 GTX Performance már DCC adaptív felfüggesztéssel érkezik.

Image

Az ID.7 GTX Tourer karaktere. Az új ID.7 Tourer előértékesítése csak a múlt héten kezdődött – és már most debütál az új ID.7 GTX Tourer a termékcsalád legerősebb modelljeként. Az ID.4 GTX-hez és az ID.5 GTX-hez hasonlóan kétmotoros összkerékhajtási rendszerrel rendelkezik. Kai Grünitz: „Az ID.7 GTX Tourer egy újfajta sportos mobilitás előtt nyitja meg az utat azáltal, hogy egy nagy kombi tágasságát egy sportautó teljesítményével ötvözi. Igazán lenyűgöző az a pillanatnyi „ütés”, amellyel az elektromos motorok a másodperc töredéke alatt biztosítják maximális teljesítményüket és nyomatékukat.”

Image

Az ID.7 GTX Tourer dizájnja és felszereltsége. Az ID.7 GTX Tourer elejét a jellegzetes lökhárító, a méhsejt-rács és a GTX-specifikus fénygrafika, valamint a megvilágított jelvények különböztetik meg a termékcsalád többi modelljétől. Az ID.3 GTX-hez hasonlóan minden fekete elem magasfényű felülettel rendelkezik. Ez vonatkozik az oldalsó küszöbökre és a hátsó lökhárító alsó részére is GTX kivitelben. Az ID.3 GTX-hez hasonlóan az ID.7 GTX Tourerre is alapfelszereltségként 20 colos Skagen könnyűfém keréktárcsákat szerelnek. A belső teret olyan jellemzők teszik finomabbá, mint az egyedi (elöl fűthető) ülések perforált GTX feliratú háttámlákkal és piros díszvarrással, piros varratok a műszerfalon és az ajtókárpitokon, valamint a GTX-specifikus többfunkciós kormánykerék szintén piros díszvarrással. Az akár 1714 literes csomagtér űrtartalma pontosan megegyezik a hátsókerék-hajtású változatokéval.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.