Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Úton a világpremier felé: az új ID.7 szedán először digitális álcázással látható
2023.01.09.
Újdonság a Volkswagentől

Úton a világpremier felé: az új ID.7 szedán először digitális álcázással látható

A színpad készen áll az ID.7-re! A Volkswagen Group of America a 2023. január 5. és 8. közötti Las Vegas-i CES-en (Consumer Electronics Show) bemutatja első teljesen elektromos szedánját, amely a moduláris elektromos hajtásmátrixon (MEB) alapul. Az intelligens álcázás egyedülálló technológiát és többrétegű fényezést használ, így hozva létre fényhatásokat a jármű különböző részein.

Az ID.7 szedán a CES-en

Ez egy interaktív funkció, mely az ID. család jövőbeli zászlóshajója digitalizálásának következő lépését szimbolizálja. Az eredetileg Kínában bemutatott ID. AERO3 koncepcióautó már betekintést engedett az új modellre, mely aerodinamikus tervezési koncepciót testesít meg, és akár 700 kilométeres hatótávolság (WLTP) elérésére is képes. Hat év szünet után a Volkswagen Group of America egy egészen különleges termékkel tér vissza a CES-re – a világ legnagyobb elektronikai szakkiállítására.

„Az új ID.7-tel elektromos modellkínálatunkat a felső szegmensekre is kiterjesztjük. A szedán csúcsminőségű technológiát és minőséget kínál majd. Az ID.7 egyike annak a tíz új elektromos modellnek, amelyeket 2026-ra tervezünk piacra dobni. Célunk? Minden egyes szegmensben megfelelő termékeket szállítani ügyfeleinknek” – mondja Thomas Schäfer, a Volkswagen Személyautók vezérigazgatója.

Az ID.7 innovatív klímát és komfortélményt kínál

A MEB-re épülő legújabb modelljével a VW reagált a vásárlói visszajelzésekre, és javította a felhasználói élményt az érintett területeken. Számos újítás az ID.7 alapfelszereltsége lesz:

  • az új megjelenítési koncepció
  • a kiterjesztett valóság head-up kijelzője
  • 38 centiméteres (15 hüvelykes) képernyő
  • az infotainment rendszer legfelső szintjébe integrált új klímavezérlők
  • megvilágított érintőcsúszkák

Az intelligens szellőzőnyílásokkal ellátott új klímakoncepció számos funkciót kínál. Az ID.7 például a kulcsa alapján képes érzékelni, ha a vezető közeledik, és már azelőtt elkezdi hűteni a belső teret a forró nyári napokon, vagy fűteni a belső teret hideg napokon, mielőtt a vezető beszállna a járműbe. Az újonnan tervezett „intelligens szellőzők” szabályozzák a levegő áramlását és dinamikusan mozognak, hogy a levegőt a lehető leggyorsabban eloszlassák a nagy területeken. Ha utasok vannak az autóban, a levegő közvetlenül a testükre irányítható, vagy közvetetten szellőztetheti a belső teret. Ezek a funkciók folyamatosan láthatók az új nagyméretű kijelzőn, és minden felhasználó számára külön-külön aktiválhatók és menthetők. A különleges kérések hangutasításokkal aktiválhatók. Ha a felhasználó azt mondja: „Helló Volkswagen, hideg a kezem!”, az ID.7 a kormányfűtés funkció elindításával válaszol. Ugyanakkor a meleg levegő a kezek felé irányul.

Image
Image

Interaktív álca koncepció

A Las Vegas-i CES-en a VW egészen különleges módon mutatja meg az ID.7 intelligenciáját. Az álcázott szedán digitális dizájnnal és egyedi fényezéssel rendelkezik, amely interaktívan világítja meg az ID.7-et. 40 réteg festék került felhordásra, amelyek közül néhány vezetőképes, míg mások szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A jármű összesen 22 területe vezérelhető külön-külön, és ha a felső alatti festékréteget áram alá helyezzük (elektrolumineszcencia) azok világíthatnak. Ha mindez egy hangrendszerhez kapcsolódik, akkor a ritmust az egyes területek megvilágítása jeleníti meg.

A motorháztetőn és mindkét oldalon található QR-kódok kapcsolatot biztosítanak a fizikai és a digitális világ között. A teljes álcázás továbbviszi a QR-kód témát, és így elrejti a végső sorozatgyártású jármű kontúrjait.

A MEB lehetővé teszi az aerodinamikus kialakítás és a nagyvonalú belső megvalósítását

Stílusát tekintve az ID.7 a teljesen elektromos ID. modellcsalád tervezési nyelvét követi. A szedán jellegzetességei közé tartozik az aerodinamikus elülső rész és a tető, amelyek egyaránt hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez és a hatótávolság növeléséhez. Az elején található levegőbeömlők célzottan vezetik le a rajtuk áramló levegőt a jármű oldalain hátrafelé. Ezért légfüggönyt képeznek, amely csillapítja a légáramlást a jármű oldalain. A tető hátrafelé lejt, így hozzájárul az ID.7 nagyon jó légellenállási együtthatójához. A hatótáv körülbelül 700 kilométer (WLTP).

Mint minden más modell az ID. családban, az ID.7 is a Volkswagen csoport MEB-jén alapul. A rövid túlnyúlású moduláris mátrix és a hosszú tengelytáv (2,97 méter) előnyei a belső tér számára is előnyösek. Az ID.7-ben ez egy luxuslimuzin karakterét biztosítja, különösen tágas érzéssel.

A Volkswagen elektromos mobilitási kampánya: már 500 000 leszállított jármű a MEB alapján

ID.7 szedánjával a Volkswagen tovább bővíti sikeres, teljesen elektromos ID. családját a nagy volumenű szegmens felső középosztályába, és az ACCELERATE stratégiával előmozdítja elektromos mobilitási kampányát. A VW már elérte az első mérföldkövet: amióta 2020 szeptemberében átadták az első ID.3 modelleket a vásárlóknak, a Volkswagen 500 000 járművet szállított le az ID. család tagjaiból leányvállalatain keresztül világszerte – a tervezettnél körülbelül egy évvel korábban és az ellátási lánc folyamatos nehézségei ellenére.

Az ID.3, ID.4, ID.5 és ID.6 (csak Kínában) modellek és az új ID. Buzz után az ID.7 lesz a hatodik modell az ID családban, és az ID.4 után a Volkswagen második globális autója, amely MEB-re épül. A tervek szerint az elektromos szedán a három elsődleges piacon, Kínában, Európában és Észak-Amerikában kerül forgalomba. Az európai piacra szánt ID.7-et a Volkswagen emdeni gyárában gyártják majd. Az ID.4 után ez lesz a második, Emdenben megépítendő moduláris elektromos hajtásmátrixon alapuló modell.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.