Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az ID.7 történelmi csúcspontszámot kapott az ADAC járműtesztjén
2024.06.05.
Aktuális

Az ID.7 történelmi csúcspontszámot kapott az ADAC járműtesztjén

A teljesen elektromos ID. család csúcsmodellje, és immár a rangos ADAC járműteszten is a legmagasabb pontszámot érte el: a Volkswagen ID.7 lett az első olyan jármű, amely 1,5-ös átlagpontszámot ért el, és ezzel összességében „nagyon jó” értékelést kapott a független teszten, amelyet Európa legnagyobb autóklubjának mérnökei végeztek.

ID.7 ADAC teszt

Az „Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.” (ADAC) szakértői minden évben körülbelül 100 járművet tesztelnek le, hét fő kategóriában, több mint 350 kritérium szerint. Az ID.7 kiemelkedő pontszámot kapott a motor/hajtás (1,0), a biztonság (1,1), a környezet/ökológiai teszt (1,2) és a kényelem (1,5) kategóriákban is. Az elektromos limuzin a többi fő kategóriában is lenyűgöző eredménnyel büszkélkedhet, amelyek hozzájárultak az összesített értékeléshez: például a menettulajdonságok (2,1), a karosszéria/csomagtér (2,3) és az utastér (2,4) területe kapott „jó” értékelést. Mivel a környezetvédelmi/ökológiai teszt és a biztonság két kategóriája rendelkezik a legnagyobb súllyal, az ID.7 összpontszáma 1,5 lett, ami azt eredményezte, hogy összesített értékelése „nagyon jó”, először az ADAC történelmében.


Kai Grünitz, a Volkswagen márka műszaki fejlesztéséért felelős igazgatósági tagja: „Nagyon büszkék vagyunk erre a fantasztikus eredményre. Az ADAC által végzett járműteszt rendkívül fontos, és a szervezet független státusza miatt nagyon nagy becsben tartjuk. E tekintetben meggyőződésem, hogy ez a minősítés szerepet játszhat abban, hogy sok potenciális ügyfelet rávegyen arra, teljesen elektromos limuzinunkat válassza.”


A tesztet egy 210 kW (286 LE) teljesítményű Volkswagen ID.7 Pro-n végezték el. Különösen nagy energiahatékonysága volt lenyűgöző: az ADAC Ecotest mindössze 18,1 kWh/100 km-os, kombinált fogyasztásával az elektromos limuzin a középkategória egyik leggazdaságosabb modellje. Ezért 0,7 pontot kapott a „Fogyasztás/CO2” alkategóriában, és ennek eredménye a teljes öt csillag az Ökoteszten is, amely több mint 20 éve szerves részét képezi az ADAC járműtesztjének. Ezt a besorolást csak az „Aktív biztonság – Segédrendszerek” alkategória haladta meg, amely a legjobb, 0,6 pontot kapta. És végül, de nem utolsósorban, 53 995 eurós listaárával az ID.7 Pro olcsóbb, mint a versenytársak korábbi legjobb értékelésű modelljei.


„Nagyszerű látni, hogy a biztonság, a hatékonyság és a kényelem nem csak ár kérdése” – mondja Dino Silvestro, a Landsberg am Lech-i ADAC Technológiai Központ járműtesztelési részlegének vezetője. „A modern tesztlaboratóriumokkal végzett átfogó vizsgálati módszereinknek köszönhetően járműtesztünk az ADAC egyik legátfogóbb fogyasztóvédelmi tesztje, és lehetővé teszi az összes vizsgálati eredmény korlátozás nélküli összehasonlítását – járműosztálytól és ártól függetlenül.”

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.