Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Egy új korszak elektromos mindenese: a Volkswagen ID.7 Tourer világpremierje
2024.02.22.
Újdonság a Volkswagentől

Egy új korszak elektromos mindenese: a Volkswagen ID.7 Tourer világpremierje

Az ID.7 az elektromos Volkswagen modellek zászlóshajója – egy progresszív limuzin-kupé nagy hatótávval. A Volkswagen most egy kombi autóval bővíti az ID.7 portfólióját Európában: a vadonatúj ID.7 Tourerrel. Ez az egyik első teljesen elektromos kombi a felső középkategóriában.

ID.7 Tourer világpremier

Ebben az osztályban a Volkswagen már képviselteti magát az új Passat Varianttal. A két termékvonal kiegészíti egymást, és együtt lefedi az összes releváns hajtástípust – a rendkívül hatékony benzin- és dízelmotoroktól az akár 100 kilométert meghaladó elektromos hatótávolságú plug-in hibrideken (WLTP) keresztül a teljesen elektromos járművekig. Az új ID.7 Tourer ötvözi az elektromobilitás károsanyag-kibocsátási előnyeit a nagy WLTP hatótávolságokkal (akár 685 km-ig), a kiváló minőségű műszerfal-kialakítással, a kiemelkedő utazási kényelemmel és tágassággal – így ideális üzleti autónak. Az európai szintű előértékesítés a tervek szerint az idei év első negyedévében indul.

Erős felső középkategória. Imelda Labbé, a Volkswagen márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős tagja a következőket mondja: „Az új ID.7 Tourer tökéletes kombi modell, különösen a családok és a távolsági sofőrök számára. Rengeteg helyével és magas szintű kényelmével teljesen lenyűgöz a nagy elektromosan hatótávval!" Az ID.7 Tourert az ID.7 limuzinnal és az ID.4 SUV-val együtt gyártják az emdeni elektromobilitási gyárban, Németországban.

Image

Elektromos mindenes. Az ID.7 Tourer hátső része jelentősen eltér a limuzinétól. A hosszú tetővonal és az elegáns átmenet a csomagtérfedélbe az elektromos kombi feltűnő formai jellemzői. Stílusát tekintve a Tourer a Passat formátumú klasszikus kombi és az olyan dinamikus Shooting Brake-ek fúziója, mint az Arteon. A megnövelt hátsó belmagasságnak köszönhetően a csomagtér térfogata még a limuzinénál is nagyobb: öt emberrel a fedélzetén az ID.7 Tourer akár 605 literes is lehet (a hátsó ülés háttámlája rakományhelyzetben). Az első ülések háttámlájáig és a tetőig terhelve ez a szám akár 1714 literre is emelkedhet.

Akár 685 km-es WLTP hatótáv. Az új ID.7 Tourer a legújabb generációs elektromos hajtásrendszerrel van felszerelve. A Volkswagen két különböző akkumulátorméretet kínál majd az ID.7 Tourerhez. Az akkumulátor energiatartalmától függően az elektromos kombi várhatóan akár 685 km-es WLTP hatótávolságot is elérhet. A legnagyobb akkumulátort 200 kW-os maximális töltési kapacitásra tervezték egyenáramú gyorstöltő állomásokon. Ezen a teljesítményszinten az akkumulátor 10-80 százalékról jóval kevesebb, mint 30 perc alatt újratölthető.

Image

AR head-up kijelző alapkivitelben. Az új ID.7 Tourer innovatív technológiai jellemzőkkel, köztük az alapfelszereltséghez tartozó kiterjesztett valóság (AR) head-up kijelzővel jelenik meg. Ez az utazással kapcsolatos információkat a vezető látóterébe vetíti, így szeme az útra összpontosíthat. Ugyanakkor az AR head-up kijelző megváltoztatja a pilótafülke architektúráját, mivel lehetővé teszi a klasszikus kijelzők kompakt kialakítását.

Image

Új Wellness In-Car alkalmazás. Az új ID.7 Tourerben a Volkswagen prémium osztályú kényelmet valósít meg. Ezt olyan részletek teszik lehetővé, mint például a kis vezérlőmotorokkal automatikusan működtetett légbefúvók, valamint az új nyomáspontos masszázsfunkcióval és automata légkondicionálóval felszerelt ergoActive ülések. Egy másik újítás a fedélzeten az intelligens üveggel ellátott panoráma napfénytető – itt az üvegrétegek elektronikusan áttetszőre vagy átlátszóra kapcsolhatók. A Wellness In-Car alkalmazás is teljesen új. Ez lehetővé teszi a jármű különböző funkcióinak együttes beállítását három előre konfigurált programmal (Fresh Up, Calm Down és Power Break – azaz „felfrissülés”, „megnyugtatás” és „gyors pihenés”), amelyek elősegíthetik a jó közérzet javítását az utazás vagy a szünetek során. A jármű felszereltségétől függően az alkalmazás hozzáfér a háttérvilágításhoz, a hangzáshoz, a légkondicionálóhoz, az intelligens üveg funkcióhoz, az ülésklímához és az ülésmasszázshoz, valamint az ID.LIGHT-hoz és az információs és szórakoztató képernyőhöz.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.