Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Volkswagen első teljesen elektromos limuzinja: az ID. AERO startra vár
2022.06.22.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen első teljesen elektromos limuzinja: az ID. AERO startra vár

A Volkswagen az exkluzív dizájnvázlatok után a márka első teljesen elektromos limuzinja, az ID. AERO kínai piacra szánt, gyártásközeli változatát is megmutatta. Az új koncepcióautó első pillantásra lenyűgöz aerodinamikájával, elegáns dizájnjával és tágas tereivel.

ID. AERO

A felső-közép szegmensbe érkező ID. AERO jövőbeli, gyártásra kész verziója a legújabb szemtanúja a sikeres Volkswagen ID. család kibővülésének és az ACCELERATE stratégia keretében történő elektromos offenzíva felgyorsításának. Mint az ID. családban szereplő összes modell, az elegáns új limuzin is a Volkswagen Modular Electric Drive Matrix (MEB) rendszerén alapul. Stílusában is követi az ID. család összetéveszthetetlen dizájnnyelvét. Például az ID AERO külső kialakítása áramvonalas és precíz. A gyártás előtti tanulmány különösen szembetűnő jellemzői az aerodinamikus front és tető, amelyek hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez és a hatótávolság növeléséhez.

A MEB platformra épülő, 4 ajtós modell légellenállási együtthatója kiemelkedő, 0.23 értékű, így a 77 kWh-s akkumulátorral ellátott ID. AERO akár 620 km-es WLTP szerinti hatótávra is képes.

Dizájnja az ID.3-mal elkezdett, mára a család védjegyévé vált formavilágot viszi tovább elegáns, szedán formában, akár 22"-os, két színre fényezett, alumínium kerekekkel. Az ID. modellekre szintén jellemző, az első és hátsó lámpákban megtalálható fénycsík itt is megjelenik.

Image
Image
Image
Image

A következő világautó egy új piaci szegmens számára. Az ID. AERO sorozatgyártású változata várhatóan 2023 második felében kerül forgalomba a kínai piacon. Az észak-amerikai és európai piacra szánt szériamodell 2023-ban kerül bemutatásra. Az ID. AERO sorozatváltozatának gyártása az európai és észak-amerikai autópiac számára ezután indul majd a Volkswagen emdeni gyárában.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.