1. Hírek
  2. Az új, 4Motion összkerékhajtású ID. Buzz GTX világpremierje
2024.04.17.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművektől

Az új, 4Motion összkerékhajtású ID. Buzz GTX világpremierje

A Volkswagen bemutatja az új ID. Buzz GTX-et: a nagy teljesítményű hajtásrendszerrel felszerelt, elektromos Bulli a jövőben két tengelytávval, két akkumulátormérettel és 5-, 6- vagy 7-üléssel lesz elérhető.

Az új ID. Buzz GTX

Az 4MOTION összkerékhajtás az alapfelszereltség része az optimális vonóerő és tapadás érdekében, minden vezetési helyzetben. Ezenkívül mindkét GTX modell egyedi dizájnnal büszkélkedhet. Az ID. Buzz előzetes értékesítése nyáron indul. Idén a Volkswagen ismét bővíti sportos GTX modelljei választékat az ID.3, ID.4, ID.5 és ID. 7 Tourer modellek mellett.

Elektromos összkerékhajtás: Az új ID. Buzz GTX két elektromotorral van felszerelve – a kettő együtt alkotja az összkerékhajtást. A GTX modellek végsebessége elektronikusan 160 km/h-ra van korlátozva. A villanymotorokat kétféle méretű akkumulátor látja el energiával, amelyek 10-80 százalékról 26 perc alatt tölthetők fel 185 kW vagy 200 kW (maximális töltési kapacitás) egyenáramú gyorstöltő állomásokon.

Image

GTX vontatási kapacitás: Az extra teljesítménynek és a 4MOTION hajtásrendszernek köszönhetően az ID. Buzz GTX nagyobb maximális utánfutótömeget kínál: a normál tengelytávú változat könnyedén húz akár 1800 kg-ot (fékezett, 8 százalékos lejtő), míg a hosszú tengelytávú ID. Buzz GTX maximális vontatási kapacitása 1600 kg. A vontatmány maximális tömege így 800 kg-mal, illetve 600 kg-mal nőtt. A 4MOTION rendszer előnye a nagyobb tapadás, ha utánfutót vontat, különösen nedves vagy laza felületen. Az új ID. Buzz GTX ezért ideális vontatójármű – például csónak- vagy lovas utánfutókhoz, amelyeket gyakran csúszós talajon mozgatnak.

GTX külső: Az ID. Buzz GTX-et egyénre szabott front jellemzi. A GTX stílusú lökhárító, a méhsejt alakú, fekete légbeömlő rács és az új oldalsó légterelő elemek szintén dinamikus, jellegzetes megjelenést biztosítanak. Az új nappali menetlámpák a lökhárítóba vannak beépítve a bal és a jobb oldalon. Az összes fekete karosszériaelem, mint például az új légbeömlő rács, a légterelő elemek, a GTX felirat és a külső tükrök burkolata magasfényű. Ezenkívül a Solna 20 colos könnyűfém keréktárcsa az ID. Buzz GTX alapfelszereltsége. A GTX keréktárcsák kínálatát két új, 21 colos könnyűfém kerék egészíti ki. Alapfelszereltségként mindig IQ.LIGHT LED mátrix fényszórókat találunk az autóban. Az új, cseresznyepiros festést kizárólag az ID. Buzz GTX-hez kínáljuk. Ez a piros önmagában vagy opcionálisan a Mono Silver metálfényezéssel kombinálva, kéttónusú festésként választható.

Image

GTX belső: A Volkswagen a belső berendezést is személyre szabta a modell számára. A sötét tónusok kiemelik a legerősebb ID. Buzz sportos karakterét. Például kizárólag a két ID. Buzz GTX verzió van fekete tetővel felszerelve. Az ülések is egyedi GTX dizájnnal rendelkeznek, elöl elektromos állítással és memória funkcióval. Az üléseket fekete ArtVelours Eco mikrofleece huzatok teszik különlegessé, új gyémántmintával, valamint piros kontrasztos varrásokkal és piros díszítéssel. A többfunkciós kormány jellegzetessége a piros keresztszemes hímzés, amelyet a középső burkolaton lévő piros berakás és a krómozott GTX felirat tovább finomít.

GTX utastér: Az ID. Buzz GTX szabványos tengelytávval ötülésesként, 40:60 arányban osztott háromüléses paddal a második sorban (2/3) vagy hatülésesként, két-két külön üléssel a második és harmadik sorban (2/2/2) érhető el. A hosszú tengelytávú ID. Buzz GTX ötülésesként háromüléses paddal (2/3) és hatülésesként (2/2/2) is megjelenik. Ezt a változatot hétülésesként is kínáljuk majd, a második sorban háromüléses paddal és két különálló üléssel a harmadik sorban (2/3/2). Modelltől függően a második sor ülései hosszirányban 150 mm-rel (standard tengelytáv) vagy 200 mm-rel (hosszú tengelytáv) mozgathatók.

Image

GTX csomagtér: Az ID. Buzz GTX csomagtartójának térfogata (standard tengelytávnál) ötülésesként 1121 liter (a hátsó üléstámlák felső széléig terhelve) és 2123 liter (hátsó ülés lehajtva, az első ülések háttámláinak felső széléig terhelve) között van. A hosszított ID. Buzz GTX még tágasabb: a második üléssor háttámláinak felső széléig megrakva 1340 literes kapacitás áll rendelkezésre. Ha a nagy ID. Buzz GTX egészen az első üléssorig meg van töltve, a térfogata 2469 literre nő. A hosszú GTX harmadik üléssora mögött még akkor is 306 literes raktér áll rendelkezésre, ha hét ember foglal benne helyet. Az ülés konfigurációjától függően mindkét ID. Buzz GTX modell felszerelhető hosszú vagy rövid Multiflex boarddal (hozzá két összecsukható dobozzal). A Multiflex board egy második rakodási szintet és – a hátsó ülések lehajtásával – sík rakteret hoz létre.

Új hardver és szoftver, valamint ChatGPT: A termékcsalád jelentős hardver- és szoftverfrissítését beépítik a GTX modellekbe is. A fedélzeten újdonság a head-up kijelző (opcionális) és az infotainment rendszerek következő generációja (alapfelszereltség), új menünavigációval és grafikával, valamint gyors processzorteljesítménnyel. A rendszer érintőképernyője 12,0 hüvelyk helyett már 12,9 hüvelykes (átlója 30 cm helyett 33 cm). Szintén újdonság a megvilágított érintősáv a hőmérséklet- és hangerőszabályozáshoz. Az új IDA hangsegéd természetes hangutasításokkal működik. Ez nem csak számos járműfunkció vezérlését teszi lehetővé, de általános ismeretekkel kapcsolatos kérdésekre is választ ad az olyan adatbázisokhoz való online hozzáférés révén, mint a Wikipédia. Az innovatív IDA hangsegéd emellett ChatGPT integrációt (AI/mesterséges intelligencia) is tartalmaz. Egy másik újdonság a Wellness alkalmazás, amely előre konfigurált programokkal állítja be a jármű különböző funkcióit, hogy javítsa a közérzetet vezetés vagy töltés közben. Az ajtónyitásra figyelmeztető rendszer egy másik újdonság. Ez figyelmeztet a motoros járművekre és kerékpárokra, amelyek hátulról közelednek az ajtó kinyitásakor.

Egy új korszak Samba busza: Ezentúl a hosszú tengelytávú ID. Buzz opcionálisan az intelligens üveggel ellátott panorámatetővel is elérhető lesz. A többrétegű intelligens üveg beépített folyadékkristály fóliával rendelkezik és elektronikusan átkapcsolható, hogy átlátszó vagy áttetsző legyen. A Volkswagen modelljeiben valaha használt legnagyobb panorámás napfénytető a legendás „Samba Bus” emlékeit idézi és a klasszikus autók tipikus tetőablakát helyezi át a jelenbe.

GTX koncepció: 2021 óta a teljesen elektromos ID. sorozat legsportosabb modelljei GTX emblémát viselnek – a dinamikus GTI, GTD vagy GTE VW modellekre referálva. Az új ID. Buzz GTX-et is beleértve összesen öt ID. modell lesz hamarosan elérhető a GTX kínálatban.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.