Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az ID.X Performance és ID. GTI Concept bemutatóautók
2023.09.19.
Újdonság a Volkswagentől

Az ID.X Performance és ID. GTI Concept bemutatóautók

Az elmúlt hetekben két, teljesítményre és sportosságra kihegyezett, teljesen elektromos koncepcióautót is bemutatott a Volkswagen.

ID. GTI és ID.X koncepcióautók


ID.X Performance

Erőteljes és sportos megjelenésű. A nemrégiben bemutatott ID.7 alapjaira épülő ID.X Performance dinamikus megjelenésével demonstrálja egyedi atletikusságát. A teljesen elektromos limuzin külseje számos sportos tulajdonsággal rendelkezik – az első elosztó és a hátsó diffúzor egyaránt karbonból készült. A mérnökök 80 milliméterrel megnövelték az orr-részt, és 60 milliméterrel csökkentették a különösen merev rugós sportfelfüggesztést. A meghajtás mellett ez is jelentősen hozzájárul a teljesítményhez és még mozgékonyabbá teszi a jármű kezelését.

A jármű 20 colos, központi csavarral ellátott, könnyűfém keréktárcsáin 265-ös méretű versenyabroncsok feszülnek. Hátul karbon szárny biztosítja a szükséges leszorítóerőt. A színezett hátsó lámpacsoportok kiemelik a nagy teljesítményű elektromos limuzin sportos megjelenését. A jármű belsejében az utasok karbon kagylóülésekben ülnek, amelyek még dinamikus vezetési stílus mellett is optimális tartást biztosítanak. A piros díszítések kiemelik a belső tér sportos jellemzőit.

Erőteljes kétmotoros hajtás 411 kW (558 LE) teljesítménnyel és boost funkcióval. Az ID.X Performance bemutatóautóban a Volkswagen kiegészítette a hátsó tengely szinkronmotorját egy további aszinkron motorral az első tengelyen, így hozva létre összkerékhajtást. Ennek a hajtástípusnak az előnyei a rövid idejű túlterhelési képesség és a különösen alacsony légellenállási veszteségek. Ez a motortípus ideális rövid távú teljesítmény leadására boost funkció formájában. A meghajtás nyomatékát a Vehicle Dynamics Manager vezérli, amely a hátsó tengely differenciálzár működését is kezeli az ID.X Performance rendszerben. A funkció vezérlése egy különálló, 17 centiméteres képernyőátlójú kijelzőn történik a középkonzolon.

A kétmotoros hajtás energiáját a meghajtó akkumulátor szolgáltatja, amely nagy folyamatos teljesítményt és rövid töltési időt tesz lehetővé akár 200 kW töltési kapacitással.

Image
Image

ID. GTI Concept

Az ID. 2all elektromos autóra épített ID. GTI Concept bemutatóautóval, mely az első, 1976-os Golf GTI szellemi örököse, a Volkswagen az IAA Mobility-n mutatja be először, hogyan kerül át a GTI címke az elektromos mobilitás korába. A moduláris elektromos hajtású (MEB) platformra épülő jármű szériaváltozata a tervek szerint 2027-ben jelenik meg az utakon. „A vezetési élmény és a mindennapi használhatóság tökéletes kombinációja – ezt jelenti a három betűs GTI évtizedek óta” – mondja Schäfer. Az ID. GTI Concept-tel a GTI DNS-t az elektromos korszakba visszük. Továbbra is sportos, ikonikus, technológiailag progresszív és hozzáférhető, de most a holnap világának új értelmezésével: elektromos, teljes konnektivitású és rendkívül érzelmes. Tökéletesen illeszkedik a vezetési élmény és a fenntarthatóság. Ez azt jelenti, hogy a GTI-nek van jövője – márkánk és a rajongók számára egyaránt. Egy Volkswagen sportautó az elektromos korszaknak, amely alkalmas a mindennapi vezetésre: 100 százalék elektromos – 100 százalék érzelem.”

Image
Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.