Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. AZ ID.2all koncepcióautó világpremierje
2023.03.16.
Újdonság a Volkswagentől

AZ ID.2all koncepcióautó világpremierje

A Volkswagen márka folytatja kompakt autóinak sikertörténetét az elektromobilitás korában, és az ID. 2all koncepcióautójával bepillantást enged egy 25 000 euró alatti, teljesen elektromos Volkswagen jövőjébe. Az első tények: elsőkerék-hajtás, akár 450 km-es hatótáv, innovatív technológiai funkciók, mint például a Travel Assist, az IQ.LIGHT vagy az elektromos jármű útvonaltervező, valamint egy új Volkswagen formanyelv. A sorozatgyártású változat a MEB Entry platformon fog alapulni, és egyike annak a tíz új elektromos modellnek, amelyeket a Volkswagen 2026-ig piacra dob.

ID.2all

Thomas Schäfer, a Volkswagen Passenger Cars vezérigazgatója: „Gyorsan és alapjaiban alakítjuk át a vállalatot – azzal az egyértelmű céllal, hogy a Volkswagent valódi Love Brand-dé tegyük. Az ID. 2all megmutatja, merre látjuk a márka jövőjét. Közel akarunk lenni az ügyfélhez, és csúcstechnológiát akarunk kínálni, fantasztikus dizájnnal kombinálva. Az átalakítást ütemesen hajtjuk végre annak érdekében, hogy az elektromobilitást elérhetővé tegyük a tömegek számára.”

A Volkswagen 2025-ben mutatja be az ID. 2all szériaváltozatát az európai piacon. A cél a 25 000 euró alatti induló ár.

Imelda Labbé, a márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős tagja: „A tipikus Volkswagen erényeket átvisszük a mobilitás új világába: csúcsminőséget és magas minőségű kivitelezést, kiemelkedő szoftvereket és digitális szolgáltatásokat valódi hozzáadott értékkel. A fókusz mindig ügyfeleink igényein és követelményein van.”

Az ID. 2all fejlesztése a moduláris elektromos hajtás (MEB) platform legújabb evolúciós szakaszán alapszik. Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja: „Az ID. 2all lesz az első MEB jármű elsőkerék-hajtással. Kihasználjuk a moduláris elektromos hajtás (MEB) platformunk által kínált nagy rugalmasságot, és új mércét állítunk fel a technológia és a mindennapi használhatóság terén a MEB Entry platformmal.”

A továbbfejlesztett MEB Entry platformnak köszönhetően az ID. 2all különösen hatékony hajtással, akkumulátorral és töltési technológiával van felszerelve. Erőteljes elektromotorja 166 kW/226 LE teljesítménnyel rendelkezik és a WLTP szerint számított hatótávolsága akár 450 kilométer is lehet.

A Volkswagen ismét nagy hangsúlyt fektet a formatervezésre. Andreas Mindt, a Volkswagen Személyautók formatervezési vezetője: „Az ID. 2all betekintést nyújt a Volkswagen új dizájnnyelvébe, amely három pilléren: a stabilitáson, a szimpatikusságon és a lelkesedésen alapul.”

ID.2all

Külső kialakítás: barátságos arc, dinamikus dizájn és új, jellemző C-oszlop

Ennek az új formanyelvnek az egyik eleme az első ID. 2allhoz kifejlesztett C-oszlop kialakítás. Az ID. 2all az első Volkswagen, amely ennek az jellemző dizájnelemnek az új értelmezését tartalmazza. A koncepcióautó további tervezési jellemzői közé tartozik a világos és erőteljes felnikkel rendelkező karosszéria, a barátságos arc, egy jó adag dinamika és az időtlen elegancia.

Image
Image

Belső kialakítás: tágas, igényes megjelenés, magától értetődő működés

A belső kialakítás is letisztult, emellett minőségi megjelenés, magától értetődő infotainment rendszer klasszikus hangerőszabályzóval és külön klímablokk jellemzi. A csomagtartó bőséges 490-1330 liter, ami meghaladja a magasabb járműosztályokét.

Gyorsított elektromos offenzíva: tíz új elektromos modell 2026-ig

Az ID. 2all szériaváltozata egyike annak a tíz új elektromos modellnek, amelyet a Volkswagen 2026-ig piacra dob. Csak ebben az évben bemutatkozik az új ID.3, a hosszú tengelytávú ID. Buzz és ID.7. Ezt követi 2026-ban egy kompakt elektromos SUV, és minden kihívás ellenére a Volkswagen is dolgozik egy 20 000 euró alatti elektromos autón. Ezzel az autógyártó a versenytársakhoz képest a legszélesebb elektromos járműválasztékkal rendelkezik majd, a vállalat célja pedig a 80%-os elektromos autó részesedést Európában. A Volkswagen Személyautók korábban 70%-os részesedésre alapozta számításait.

Image
Műszaki adatok
MeghajtásMEB Entry, elsőkerék-hajtással
Teljesítmény166 kW / 226 PS
HatótávKb. 450 km (WLTP)
Töltési idő10-80% kb. 20 perc alatt
0–100 km/h< 7 s
Csúcssebesség160 km/h
Hosszúság × szélesség × magasság4050 × 1812 × 1530 mm
Tengelytáv2600 mm
Csomagtartó mérete490-1130 l
Kerekek225/40 R20

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.