Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A legkompaktabb Volkswagen SUV jobb, mint valaha: már megrendelhető az új T-Cross
2023.12.04.
Újdonság a Volkswagentől

A legkompaktabb Volkswagen SUV jobb, mint valaha: már megrendelhető az új T-Cross

A Volkswagen elindította a vizuálisan és műszakilag is továbbfejlesztett T-Cross előértékesítését. A SUV jellegzetes külső dizájnja még karakteresebb, újdonság az alapfelszereltségű LED-es fényszórók és a LED-es hátsó lámpacsoportok. Ezenkívül a jármű utasterében új, jobb minőségű felületekkel rendelkező műszerfal és új generációs infotainment rendszer kapott helyet.

Új T-Cross

A Volkswagen ugyanakkor bővítette a T-Cross alapfelszereltségét, amelyből mindössze három év alatt mintegy 1,2 millió darabot adtak el. A legkompaktabb Volkswagen SUV-t ismét kifejezetten vonzó ár/teljesítmény arány jellemzi. A szállítás a tervek szerint 2024 első negyedévében kezdődik.

Az új T-Cross három hatékony turbófeltöltős benzinmotorral (TSI) lesz elérhető, 70 kW (95 LE), 85 kW (115 LE) és 110 kW (150 LE) teljesítménnyel. Három felszereltségi szint, a Life, valamint a két csúcskategóriás Style (elegáns) és R-Line (sportos) változat közül választhat. A Grape Yellow, Clear Blue Metallic és Kings Red Metallic új színek a palettán.

Image

Sokoldalú és tágas, családi és szabadidős használatra. A T-Cross belseje lenyűgöz a jól bevált működési koncepciójával, a jól áttekinthető, akár öt személy számára kialakított hellyel, a 140 mm-en mozgatható hátsó üléspaddal és a rendkívül rugalmas csomagtérrel. Ha minden ülés elfoglalt, a T-Cross csomagtartója 385 és 455 liter közötti a hátsó ülésmagasságig megrakva. Ha a hátsó üléspadot lehajtják (60:40 arányban), sík rakteret hozva létre, akár 1281 literes tárolótérrel is számolhatunk (az első ülések háttámláinak magasságáig terhelve). Ezenkívül az első utasülés háttámlája alapfelszereltségként lehajtható. A teljes rakodófelület ekkor 2398 mm hosszú, és a szörfdeszkától a közepes méretű létrákig minden elfér benne.

Image

Megnövelt vonóhorog-terhelés a nagyobb szabadság érdekében e-kerékpárok szállítása során. A Volkswagen jelentősen, 55-ről 75 kg-ra növelte a T-Cross vonóhorgának terhelését. Ez a további 20 kg a függőleges terhelésre vonatkozik az opcionális, levehető gömbcsatlakozón. Az új T-Cross ezért nagyobb mozgásteret kínál egy nehéz pótkocsi vontatására is. Ezzel párhuzamosan a csatlakozóra szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett legnagyobb tömege is megemelkedik – ami az e-bike-ok szállításánál különösen fontos.

Image

A Travel Assist jelentősen növeli a kényelmet

Az új T-Cross opcionálisan fel van szerelve Travel Assist rendszerrel a jobb hossz- és oldalirányú irányítás érdekében. Az elöl haladó forgalomtól és a megengedett sebességtől függően a T-Cross automatikus gyorsítással és fékezéssel tudja szabályozni a jármű sebességét. A rendszer korlátain belül a Travel Assist sebességkorlátozást, kanyarokat és körforgalmakat is beépíthet vezérlési beavatkozásaiba. Ugyanakkor a Lane Assist segíthet abban, hogy a jármű a sávjában maradjon. Az új T-Cross automatikusan képes stop-and-go műveleteket végrehajtani, ha fel van szerelve DSG-vel.

A T-Cross felszereltségi szintjei:

A Life verzió új kiegészítő felszerelései közé tartoznak a 16 hüvelykes Nottingham könnyűfém keréktárcsák, a külső tükrök házában lévő logóprojektorok és a Mirror Linken keresztüli okostelefon-alkalmazás-integráció. A T-Cross Life meghajtásáról a 70 kW-os TSI motor gondoskodik alapfelszereltségként.

A Style és az R-Line csúcsváltozatok már alapfelszereltségként új technológiával érkeznek, a modellhez első alkalommal kínált IQ.LIGHT LED-mátrix fényszórók formájában (R-Line: alapfelszereltség csak Németországban), kanyarfényszóró és rossz látási viszonyokhoz alkalmas funkciókkal. Szintén újdonság az üdvözlő és búcsúzó fény animáció. Ezen felül mindkét csúcsmodell új, 17 hüvelykes, speciális kivitelű könnyűfém keréktárcsákat ("Manila" a Style-hoz, "Valencia" az R-Line-hoz), külső háttérvilágítást, valamint LED-es hátsó lámpacsoportokat tartalmaz alapfelszereltségként dinamikus irányjelző és fék fényfunkciókkal. Az új T-Cross Style stílusos eleganciát áraszt, míg a T-Cross R-Line R-design lökhárítóival hangsúlyozza sportos karakterét.

Image

A két csúcsmodell kibővített információs és szórakoztató berendezései közé tartozik a 23,4 cm-es (9,2 hüvelyk) átlójú érintőkijelző, a 25,4 cm-es Digital Cockpit Pro (10 hüvelyk), az Apple CarPlay és az Android Auto (vezetékes és vezeték nélküli is) ill. egy mobiltelefon interfész.

Mindkét változatot alapfelszereltségként 85 kW-os TSI motor hajtja (hétfokozatú DSG-vel). A Life, Style és R-Line változatok opcionálisan rendelhetők az erős, 110 kW-os TSI Evo2 motorral is, alapfelszereltségként hétfokozatú DSG-vel.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.