Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A Volkswagen új, kiszállásra figyelmeztető rendszere
2024.01.09.
Innováció

A Volkswagen új, kiszállásra figyelmeztető rendszere

A Volkswagen kiszállásra figyelmeztető rendszerének legújabb generációja segít elkerülni a veszélyes helyzeteket a belvárosi forgalomban a járműből való kiszálláskor.

A Volkswagen új, kiszállásra figyelmeztető rendszere

Az asszisztens rendszer figyelmeztetheti a vezetőt és az utasokat a parkoló Volkswagenhez hátulról közeledő közlekedőkre. Például a rendszer korlátain belül a rendszer képes észlelni a kerékpárosokat, akik gyakran a legveszélyeztetettebb úthasználók közé tartoznak. A kiszállásra figyelmeztető rendszer a vezető- és utasoldali ajtók mellett a hátsó ajtókat is védi. Az új ID.7, az új Passat és az új Tiguan alapfelszereltségként fel van szerelve ezzel a segédrendszerrel. A Golfban, az ID.4-ben és az ID.5-ben a technológia opcionálisan elérhető műszakilag meghatározott formában.

Az új ID.7 kiszálláskor figyelmeztető rendszere

Az új ID.7 az elérhető legújabb és legteljesebb asszisztensrendszerrel van felszerelve. A kiszállásra figyelmeztető rendszer a két hátsó radarérzékelőn (a lökhárítóban bal és jobb oldalon) keresztül pásztázza a Volkswagen mögötti területet, és még az ajtókilincs működtetése előtt értesíti a benn ülőket a veszélyről: ha valaki közeledik, egy LED lámpa a külső tükörben automatikusan világít az első figyelmeztetési fokozatként. Ha az egyik ajtónyitót ennek ellenére megnyomják, az ajtó kinyílását is megakadályozza egy rövid ideig. Ha kinyitják az ajtót, figyelmeztető hangjelzés hallható. Ezenkívül az asszisztens rendszer a Volkswagen leparkolása és kikapcsolása után három percig aktív marad, így minden utast lefedve, aki kiszáll a járműből.

Az új Passat és az új Tiguan kiszálláskor figyelmeztető rendszere

Az új Passat és az új Tiguan kiszállásra figyelmeztető rendszere az ID.7-hez nagyon hasonló módon működik: a rendszer a megfelelő külső tükör LED-lámpájával értesíti a járműben ülőket, ha hátulról közeledik egy közlekedő, már az ajtókilincs használata előtt. Ha az ajtókilincset ennek ellenére működtetik, akusztikus figyelmeztetés hallható az ajtóban lévő hangszórón keresztül. Mivel mindkét modell mechanikus ajtózárral van felszerelve, az ID.7 kiegészítő ajtónyitás-késleltetési funkciója nem érhető el.

A kiszállásra figyelmeztető rendszer opcionálisan elérhető az ID.4 és ID.5 típusokban is. Szinte ugyanúgy működik, mint az ID.7ben, egyetlen kivétellel: ebben az esetben a külső tükör LED-lámpája csak veszély esetén kapcsol be, amikor az utasok az egyik ajtókilincset működtetik. A többi figyelmeztetési szint – a hangjelzés az adott ajtóban és az elektronikus nyitáskésleltetés – megegyezik az ID.7-ben szereplőkkel.

Az első kiszállásra figyelmeztető rendszerrel rendelkező Volkswagen a jelenlegi Golf volt. Itt a rendszer az ID.4-hez és az ID.5-höz hasonlóan működik. A Passat és a Tiguan MQB modellekhez hasonlóan a Golf is mechanikus ajtózárakkal van felszerelve, ami azt jelenti, hogy a kiegészítő ajtónyitás késleltetési funkció nem érhető el.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.