Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A Máltai Szeretetszolgálatnak segített a Lukács és Tamás Kft.
2022.04.01.
Esemény

A Máltai Szeretetszolgálatnak segített a Lukács és Tamás Kft.

Amikor napról-napra többet és többet hallani a szomszéd országban zajló háborúról, és ezzel párhuzamosan már milliók hagyják el a háborús övezeteket, fontosak a jó hírek. Azok, amelyek segítségről, emberiességről szólnak.

Segítség a menekülőknek!

Segítség a menekülőknek! 

A Lukács és Tamás Kft. többszörös családbarát, és önmagát nyilvánosan keresztény értékrend szerint működő cégnek vallja. Jelmondata szerint számukra meghatározó az érték, a rend és a szeretet. A cég tulajdonosa, Lukácsné Tamás Katalin nemcsak az üzleti szférában, de magánéletében  is ezt képviseli. Már több mint másfél évtizede szoros kapcsolatot ápol a Máltai Lovagrenddel, tevékenyen részt vesz annak karitatív munkájában. Évente részese a lourdesi zarándoklatoknak, ahol beteg, fogyatékkal élő embereknek segít abban, hogy átélhessék a találkozást a Szűz Anyával. Ezekből a zarándoklatokból aztán magán és üzleti kapcsolatok egyaránt születtek. Így történt, hogy március elején, egy késő esti időpontban hívás érkezett: az Ukrajnában működő Máltai Szeretetszolgálat ukrán rendszámú gépkocsija elakadt Nyíregyháza határában. Az a gépkocsi, ami napi üzemben teljesített szolgálatot Nyíregyháza és Kárpátalja között, segélyszállítmányokat vitt, információkat hozott.

Az autó ezek után gyors ütemben bekerült a Lukács és Tamás Kft. váci műhelyébe, ahol 719 845 Ft értékben végeztek el rajta javítást, karbantartást, természetesen adományként.

A gépjármű néhány napot töltött csak Vácon, utána visszakerült a forgalomba, és tovább teljesíti szolgálatát Nyíregyháza és Beregszász között.

A Máltaiakról

"A hit védelme és a szegények szolgálata"

"Tuitio fidei et obsequium pauperum"

Több, mint kilencszáz éve ez minden Máltai szervezet jelmondata a világon. Világos cél, világos feladat. Az alapító atyák más korban biztosan mást értettek a hit védelmén, mint amit ma gondolunk küldetésünkről, és a szegények istápolása is bizonyosan más tartalommal bírt akkoriban.

Ettől azonban jelmondatunk nem vált idejét múlttá, hiszen napjainkban ugyanolyan fontos a hit védelme, amelyet ma példamutatásunkkal, a szegényekhez, bajbajutottakhoz való odafordulásunkkal, szeretetünkkel próbálunk szolgálni.

A segítségünkre szorulók száma sajnos nem csökken és ez egyre több erőfeszítésre kényszerít bennünket. A mai kor elvárásai szerint végezzük munkánkat, amelynek legfőbb értékei a közösség ereje, a feladathoz való alázat, a magas szintű szakmai felkészültség, de talán legfontosabbként a rászoruló ember valódi szolgálata.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.