Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Az új Touareg utolsó tesztje az Északi-sarkkör közelében
2023.02.16.
Újdonság a Volkswagentől

Az új Touareg utolsó tesztje az Északi-sarkkör közelében

Idén a Volkswagen folytatja a milliós darabszámban eladott Touareg sikertörténetét a prémium SUV átfogó műszaki és vizuális frissítésével. A luxus SUV hátulját és elejét újratervezték, az alvázat továbbfejlesztették, így nyűgöz le a kényelem és a teljesítmény kombinációjával. A nyári világpremier előtt a Volkswagen most bemutatja csúcsmodellje frissítésének első előzetesét.

Touareg 2024

Az álcázott, új Touareg az utolsó tesztmérföldjeit rója a svéd Lappföldön. Bár a dizájnmódosítások még egy túlméretezett QR-kód alatt rejtőznek, az álcázott prototípus képei már betekintést nyújtanak az első technikai részletekbe. Elöl például az új fejlesztésű IQ.LIGHT HD mátrixfényszórók és a közéjük integrált, szintén új LED-es fénycsík elemei láthatók.

IQ.LIGHT HD mátrix fényszóró 38 400 mikro LED-del

A HD a High Definition, azaz a nagyon nagy felbontás rövidítése. Ez alatt a rendkívül erős fénypontok tengerét értjük – összesen 38 400 mikro LED-ből. Az éjszakát nappallá változtatják, és lényegesen nagyobb fényerőt biztosítanak az úton – anélkül, hogy elvakítanák a szembejövő forgalmat. 19 200 mikro-LED található az új fényszórókban a jármű mindkét oldalán. A mátrixrendszer interaktív fényszőnyeget vetít a luxus SUV sávjába. Ez az úgynevezett "sávvilágítás" kényelmesebbé teszi az éjszakai vezetést, és megkönnyíti a sötétben való áthaladást keskeny építési területeken, mivel a fényszőnyeg optimálisan világítja meg a sávot.

Image

Megvilágított VW logó hátul. A Volkswagen első modelljeként az új Touareg hátulján megvilágított logó található. 2023 januárja óta Európában is engedélyezett a piros színben világító Volkswagen-jelvény. Korábban a ragyogó márkalogó csak olyan piacokon volt engedélyezett, mint Kína vagy az Egyesült Államok.

Új alvázgeneráció. A Volkswagen továbbfejlesztette az állandó összkerékhajtású Touareg alvázát. Többek között ma már tetőterhelés-érzékelő is megtalálható az autóban, amely az alváz elektronikájával van hálózatba kötve. Előnye a fokozott mozgékonyság, ha a tető nincs terhelve. Ha viszont tetőbox van felszerelve, az érzékelő felismeri azt, és továbbítja az információt a segédrendszereknek, például az ESC-nek. Ez növeli a Touareg menetstabilitását.

A standard acélrugós futómű és az opcionális kétkamrás légrugós futómű is új beállítást kapott, így még nagyobb határok között mozoghat a maximális kényelem és az optimális teljesítmény között.

Image
Image

Továbbfejlesztett járműbelső. A Touareg "Innovision Cockpit"-tel van felszerelve. Ez a központi érintőképernyőn (a kijelző átlója 38,1 centiméter), a többfunkciós kormányon és az analóg elemeken, például a középkonzolon található hangerőszabályzón keresztül működtethető. Az új Touareg „Innovision Cockpitje” többek között sávpontos navigációt és nagy felbontású HD térképadatokat kínál. A hangvezérlést is továbbfejlesztették. Az okostelefon „App Connecten” (Apple CarPlay, Android Auto) keresztül történő alkalmazásintegrációja immár vezeték nélkül is elérhető.

Image

A Touareg magas minőségi szintjét tovább javították a vásárlói visszajelzéseket figyelembe véve: a kartámaszok és a középkonzol panelek puhábbak – egy plusz a kényelem terén. Az új Touareg tehát azt a célt is képviseli, hogy a Volkswagen még következetesebben igazítsa modelljeit a vásárlók igényeihez. A frissítés révén a Touareg egy jól kiegyensúlyozott SUV lett, amely a hosszú távokon és a mindennapi életben is otthon érzi magát.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.