Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Továbbfejlesztett minőségű, szerethető, digitális: az új ID.3 világpremierje - VIDEÓVAL
2023.03.01.
Újdonság a Volkswagentől

Továbbfejlesztett minőségű, szerethető, digitális: az új ID.3 világpremierje - VIDEÓVAL

Friss dizájn, jobb minőségű anyagok és a legújabb generációs segédrendszerek: ez az új ID.3. Két és fél évvel az első generáció megjelenése után a Volkswagen teljesen elektromos bestsellerje átfogó frissítéssel érkezik a piacra.

Az új ID.3 világpremierje

A kompakt elektromos autó a legújabb szoftverek mellett élesebb külső dizájnnal és letisztult belső kialakítással érkezik. A színválaszték új színekkel bővült, köztük a sötét olivinzölddel. A kiváló minőségű, csak fenntartható, nem állati eredetű anyagok tükrözik a Volkswagen teljesen elektromos ID. családdal kapcsolatos stratégiáját.

Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és értékesítés utánkövetésért felelős tagja: „Az ID.3 második generációjával folytatjuk az ID. család sikertörténetét. A dizájn kiforrott, a belső tér anyagait pedig jelentősen korszerűsítettük. Az új ID.3 egyértelmű elkötelezettségünket mutatja a minőség, a dizájn és az egyszerű használat iránt, amihez szisztematikusan figyelembe vettük ügyfeleink kívánságait.” Az új ID.3 egyike annak a tíz elektromos modellnek, amelyeket a VW 2026-ig piacra dob.

Külső: élesebb dizájn, továbbfejlesztett aerodinamika. A kompakt osztályba tartozó, teljesen elektromos modell külseje friss és több éllel megrajzolt megjelenésével vonzza a tekintetet: az optimalizált léghűtő nyílások és a nagy festett felületek minden szögből magabiztosnak és barátságosnak mutatják az autó elejét. Ennek egyik oka az új lökhárító. A motorháztető most hosszabbnak tűnik, mert eltávolították a szélvédő alatti fekete csíkot, az oldalsó süllyesztett részek pedig kiterjesztik az elejét. A VW az első kerekek körüli jobb légáramlással optimalizálta az aerodinamikát – ez „légfüggöny” néven ismert. Most először a hátsó, kétrészes hátsó lámpák a csomagtérajtóban is folytatódnak.

Image
Image

Belső: kiváló minőségű, fenntartható és állati eredetű anyagoktól mentes. Az új ID.3 belseje a modern dizájnt és a fenntartható anyagokat ötvözi. A kontrasztos színű, precíz varrások tovább fokozzák a minőségérzetet. A VW az Artvelours Eco mikroszálas anyagot használja az ajtókárpitokhoz és az üléshuzatokhoz, amely 71 százalékban újrahasznosított anyagokat tartalmaz. Ez egy másodlagos nyersanyag, amelyet a korábban legalább egyszer hulladékként ártalmatlanított műanyag újrahasznosításával nyernek. Az Artvelours Eco megjelenése, tapintása és tartóssága tekintetében ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyományos új anyagok. A belső berendezés is teljesen állatmentes.

Ezen túlmenően számos vásárlói javaslatot gyűjtöttek össze és vettek figyelembe a termékfejlesztésnél és az alapfelszereltség bővítése érdekében. A vezető környezetének puha, habszivacsos felületei új tapintási élményt nyújtanak. Az átalakított belső ajtókárpitok is nagyobb puha felülettel rendelkeznek.

Intelligens kapcsolat alapkivitelben. A töltés egyszerűbb és még kényelmesebb az új ID.3-mal, köszönhetően az olyan alapfunkcióknak, mint a Plug & Charge – ahol a jármű hitelesíti magát, és elindítja a töltési folyamatot, amint a töltőkábelt egy töltőállomáshoz csatlakoztatják – és az intelligens elektromos jármű útvonaltervező. Hosszabb utakon az elektromos járművek útvonaltervezője kiszámítja a töltési megállókat, hogy a lehető leggyorsabban el lehessen érni az úti célt – az akkumulátor töltöttségi szintje mellett az aktuális forgalmi információk és előrejelzések alapján. A töltési megállók dinamikus kiértékelése az egyes töltőállomások kapacitása alapján történik. Ez azt jelenti, hogy az útvonaltervező funkció két rövid, nagy teljesítményű töltési műveletet javasolhat egyetlen hosszú, kis teljesítményű töltés helyett. Ezenkívül a rendszer érzékeli a foglalt töltőállomásokat – és eleve nem javasolja őket. A POI-k (point of interest, azaz kb. érdekes megállók) az ingyenes We Connect ID. applikáció segítségével vihetők át az autóba.

Image
Image

Modern és intuitív működési koncepció. Az új ID.3 a legújabb szoftvergenerációval érkezik. Ez javítja a rendszer teljesítményét, és képes fogadni az éteren keresztüli frissítéseket. A 13,4 centiméteres (5,3 hüvelykes) képátlójú kompakt, vezető előtti kijelző a többfunkciós kormánykerékről működtethető. A konzol közepén kapott helyet a már szabványos 30,5 centiméteres (12 hüvelykes) érintőkijelző a navigációs rendszerhez, a telefonfunkciókhoz, a médiához, a segédrendszerekhez és a járműbeállításokhoz. Az menü felépítése során számos vásárlói kívánságot is figyelembe vettek. Többek között az elrendezés is áttekinthetőbbé vált, a töltés menü pedig immár az érintőkijelző első szintjén kapott helyet.

Az opcionális kiterjesztett valóság-kijelző (AR head-up display) olyan információkat vetít a szélvédőre, mint a jármű sebessége és a dinamikus navigációs utasítások. A vezető számára úgy tűnik, mintha ez az információ 10 méterrel a jármű előtt jelenne meg – a megfelelő perspektívával és egyértelműen felismerhetően.

Image
Image

Legújabb generációs segédrendszerek. Az opcionális, rajadatokkal operáló Travel Assist már elérhető az ID.3-ban is. A 0 km/h-tól a végsebességig tartó hosszirányú vezérlést biztosító adaptív tempomattal (ACC) és az oldalirányú vezérlést biztosító Lane Assist rendszerrel kombinálva ez a vezetéstámogató rendszer két jól bevált rendszert képes használni, amelyek teljesen integrálva vannak egymással az új ID.3-ban. Ha rendelkezésre állnak rajadatok, a Travel Assistnek csak egy beazonosítható sávfestésre van szüksége ahhoz, hogy a jármű a sávban maradjon, amikor országúton halad.

Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja: „Az új ID.3-mal prémium technológiákat hozunk a kompakt osztályba – összhangban a Volkswagen azon céljával, hogy sorozatosan újításokat kínáljunk a teljes modellkínálatban. Ezt tükrözik az ID.3 legújabb generációs kényelmi és segédrendszerei is. A Travel Assist rendszerben a rajadatok felhasználásával megtesszük a következő lépést a nagymértékben automatizált vezetés felé vezető úton.”

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.