Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Végső tesztköreit rója a teljesen új Passat Variant
2023.07.25.
Újdonság a Volkswagentől

Végső tesztköreit rója a teljesen új Passat Variant

A vadonatúj Passat Variant augusztus végén ünnepli világpremierjét, így a Volkswagen most közzétette a következő Passat-generáció első előzetes részleteit.

Új Passat Variant 2024

Az új modellt számos újítással látták el, például intuitív kijelzővel és kezelési koncepcióval, kiváló minőségű belsővel, új adaptív futómű-vezérlőrendszerrel, prémium kategóriás ülésekkel és akár 100 kilométeres elektromos hatótávolságú plug-in hibrid hajtásokkal. Az új Passat Variant 2024 első negyedévében kerül piacra. Ez a világ egyik legsikeresebb középkategóriás autójának kilencedik generációja, több mint 50 éves múlttal és több mint 30 millió eladott darabbal.

A vadonatúj Passat Variant tervezésekor a Volkswagen teljes mértékben kiaknázta a moduláris keresztirányú mátrixban – röviden MQB evo – rejlő lehetőségeket annak új fejlesztési szakaszában. Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja: „A teljesen új Passatnál kiemelten kezeltük a magas szintű menet- és utazási kényelemet, amelyet az ügyfelek azonnal érezi is fognak. Erről többek között a hosszabb tengelytáv és az új, kétszelepes lengéscsillapítós adaptív futómű-vezérlés gondoskodik. Ugyanakkor az új kijelző- és működési koncepciónk is nagyon intuitív. A klímaszabályozott masszázsülések jól illusztrálják a prémium színvonalat a belső térben.”

Image

A belső teret új koncepció alapján alakították át. A kiváló minőségű anyagoknak és a hatékony zajszigetelésnek köszönhetően az általános minőség és kényelem új szintre emelkedik. Az ergoActive első ülések opcionálisan lesznek elérhetők. Ezek elektromos állítási lehetőséggel (modelltől és felszereltségtől függően akár 14 irányban), valamint különböző konfigurálású masszázs- és légkondicionáló funkciókkal rendelkeznek.

Új kijelző és működési koncepció. A Passat Variant új belső kialakítása szisztematikusan alkalmazza a Volkswagen vásárlóitól kapott visszajelzéseket, hogy a kezelést a lehető legintuitívabbá tegye. A Passat Variant ezért új fejlesztésű műszerfallal és infotainment rendszerrel kerül piacra. Az új standard infotainment kijelző mérete 32 cm (12,9 hüvelyk). Opcionálisan vagy felszereltségtől függően akár egy új, 38 cm-es (15 hüvelykes) kijelző is elérhető lesz. A háttérvilágítású érintőcsúszkák az infotainment rendszer kijelzője alatt találhatók, és olyan funkciók beállítására szolgálnak, mint a belső hőmérséklet és a hangerő. A Volkswagen opcionálisan új head-up kijelzőt is kínál, amely az információkat a szélvédőre, így a jármű előtti virtuális térbe vetíti. Ezenkívül a többfunkciós kormánykeréken ismét gombok találhatók – a kezelés még egyszerűbbé tétele érdekében.

Több hely hátul. A vadonatúj Passat Variant sokkal nagyobb, mint elődje. Az új, 14 centiméterrel nagyobb hossz további 5 centiméterrel növeli a lábteret. A csomagtér űrtartalma szintén nő, 40 literrel 690 literre (a hátsó ülések háttámláinak magasságáig), a hátsó ülés lehajtásával akár 140 literrel 1920 literre.

Image

Új DCC Pro és a Járműdinamikai menedzser integrálása. Számos egyedi intézkedés javítja az új modell futóművét: megnövelt dőlésmerevség és a négylengőkaros hátsó tengely nagyobb oldalirányú kormányzása (megnövelt hátsó tengely stabilitás és ezáltal nagyobb vezetési biztonság), új elektromechanikus kormánybeállítás, módosított stabilizátorok és lengéscsillapítók, illetve adaptációk különböző keréktárcsákhoz. A Passat Variant közvetlenebb kormányáttétele és hosszabb tengelytávja további pozitív hatással van a menettulajdonságokra.

A Volkswagen továbbfejlesztett generációjú adaptív futómű-vezérlést is kínál bestselleréhez: az opcionális DCC Pro-t kétszelepes lengéscsillapítókkal. Ez a rendszer folyamatosan reagál az útfelületre és a vezetési helyzetre, miközben figyelembe veszi az olyan paramétereket, mint a kormányzás, a fékezés és a gyorsítási manőverek. Az autó minden kerékre kiszámítja az ideális csillapítást, és a másodperc töredéke alatt beállítja a lengéscsillapítókat. A vezetőnek lehetősége van a DCC-t egyéni preferenciáinak megfelelően beállítani – a nagyon kényelmestől a nagyon sportosig. Más szóval: nagyobb kényelem és több dinamika.

A Járműdinamikai menedzser (Vehicle Dynamics Manager) is az alapfelszereltség része – egy MQB rendszer, amely a jelenlegi Golf GTI-ben ünnepelte debütálását. A rendszer vezérli az elektronikus differenciálzár (XDS) funkcióit és a vezérelt lengéscsillapítók oldaldinamikai komponenseit a DCC Pro rendszerben. A Járműdinamikai menedzsernek köszönhetően a kezelhetőséget semlegesebbé, stabilabbá, mozgékonyabbá és precízebbé teszik a kerékspecifikus fékezési beavatkozások és a lengéscsillapító keménységének kerékszelektív beállítása.

Image

Az út hatékony megvilágítása. Prémium csomagjaiban a Passat Variant az IQ.LIGHT LED-mátrix fényszórók új generációjával lesz elérhető. Ezek az erős fényszórók laposabbak, mint az előző változat, és új, nagy teljesítményű távolsági fényszórójuk van, körülbelül 500 méteres hatótávolsággal. Az új modell hátulján folyamatos vízszintes LED-csík található a hátsó lámpák között.

TDI, TSI, eTSI és eHybrid. Az MQB evo-nak köszönhetően a vadonatúj Passat Variant különböző hajtástípusokkal lesz elérhető. Turbódízel (TDI), turbófeltöltős benzin- (TSI), enyhe hibrid turbófeltöltős benzinmotorokkal (eTSI) és plug-in hibrid rendszerekkel (eHybrid) kínálják majd. Az új plug-in hibrid hajtások elektromos hatótávolsága felszereltségtől függően akár 100 kilométerre is nőtt az elődökhöz képest. Ezen kívül minden eHybrid verzióban gyorsabb lesz a váltakozó áramú töltés, és most először lesz lehetőség az egyenáramú töltésre is alapfelszereltségként.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.