Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Business Class Volkswagen módra: a vadonatúj Passat Variant világpremierje
2023.09.01.
Újdonság a Volkswagentől

Business Class Volkswagen módra: a vadonatúj Passat Variant világpremierje

A világpremieren a Volkswagen megosztotta az első fotókat és érdekességeket a teljesen új fejlesztésű Passatról. A hangsúly az erőteljes aerodinamikai kialakításon, az új, nagy hatékonyságú hajtásláncokon, a kiváló minőségen és egy sor új technológián van.

Új Passat Variant

Alig néhány napon belül, a müncheni IAA Mobility kiállításon mutatják be a járművet először a nagyközönségnek (2023. szeptember 5-9. között). Az új Passat a sokoldalú Variant kivitelben kerül piacra 2024 első negyedévében. Világszerte eladott több, mint 34 millió példányával a Passat minden idők legkelendőbb Volkswagenje a Golf után és a Bogár előtt.

Teljesen új, de tipikus Passat. Tiszta és dinamikus – a design egyértelműen Passat, egyértelműen Volkswagen, mégis minden szempontból új. Hatékonyság jellemzi a három új plug-in és mild hibrid, valamint öt turbófeltöltős benzin- és dízelmotor-változat választékát. A csendes és tágas Passat Variant magas szintű utazási kényelmet kínál, opcionálisan új adaptív futóművezérléssel (DCC Pro) és új ergoActive ülésekkel (pneumatikus nyomáspontmasszázzsal). Az intuitív, digitalizált műszerfal teljesen új fejlesztés. Az új Passat opcionálisan akár önállóan is beparkol, és nagy távolságokat is megtehet vezetéstámogató módban.

Új Passat Variant_2

Két új plug-in hibrid meghajtás. Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja így nyilatkozott: „A moduláris keresztirányú mátrix (MQB evo) legújabb fejlődési szakasza alkotja a kilencedik Passat generáció rendkívül innovatív műszaki alapját. Az MQB evo méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét számos csúcstechnológiai fejlesztést demokratizált, azokat több százezer járművezető számára elérhetővé téve. A két, teljesen új fejlesztésű plug-in hibrid hajtás (eHybrid) 150 kW (204 LE) és 200 kW (272 LE) rendszerteljesítménnyel tökéletes példája ennek. Az új, 19,7 kWh-s, nettó energiatartalmú akkumulátorral kombinálva körülbelül 100 km-es, teljesen elektromos hatótávolságot tesznek lehetővé. Ez a távolság az új Passat Variantot elektromos járművé varázsolja a mindennapok során – ezt ráadásul a rövid töltési idők is biztosítják, mivel az akkumulátor a váltakozó áramú töltőpontokon a korábbi 3,6 kW helyett 11 kW-tal tölthető.  Ráadásul a Passat Variant eHybrid akár egyenáramú gyorstöltő állomásokon is tölthető, 50 kW-ig. Ezenkívül az elektromos hajtómotor és az új, gazdaságos turbófeltöltős benzinmotor (1,5 TSI evo2) kombinációja körülbelül 1000 km-es hatótávot tesz lehetővé.

Új, 48 V-os mild hibrid. Szintén újdonság a Passat esetében a 48 V-os mild hybrid hajtás (eTSI 110 kW / 150 LE teljesítménnyel), amely a mozgási energiát elektromos energiává alakítja, és lehetővé teszi a belső égésű motor használata nélküli „vitorlázást”. 150 kW (204 LE) és 195 kW-os (265 LE) turbós benzinmotorok (2.0 TSI), valamint 90 kW (122 LE), 110 kW (150 LE) és 142 kW-os ( 193 LE) turbódízel motorok (2.0 TDI) teszik teljessé a hajtásláncot. Az automatikus, közvetlen kapcsolású sebességváltó (DSG) mindig alapfelszereltség. A 195 kW és 142 kW teljesítményű változatok alapfelszereltsége az intelligens vezérlésű 4MOTION összkerékhajtás; minden más modell elsőkerék-hajtású.

Új Passat Variant_3

Új, fekvő formátumú kijelző. A Volkswagen teljesen újratervezte a kiváló minőségű belső teret. Különösen feltűnő az áttekinthető elrendezésű, nagy, fekvő kijelző – stílusos, funkcionális és progresszív. Itt a MIB4 szolgál technikai platformként. A „moduláris infotainment mátrix” legújabb generációja intuitív kezelést tesz lehetővé, amelyet következetesen a Volkswagent vezetők kívánságaihoz szabtak.

Új Passat Variant_4

Parkolássegítő rendszer. Az új Passat Variant a legmodernebb, továbbfejlesztett segédrendszerekkel lesz elérhető. A parkolássegítő rendszerek választéka teljesen új. Ezek közé tartozik az opcionális Park Assist Plus, a Park Assist Pro és a Park Assist Pro memóriafunkciója. A Park Assist Pro-val az új Passat Variant okostelefonnal távirányítva tud be- és kihajtani a parkolóhelyekre. Ha a Passatban megtalálható a Park Assist Pro memóriafunkciója, a rendszer kérésre rögzíti és tárolja az út utolsó 50 méterét. Amikor a jármű ismét ugyanabba a pozícióba ér – például az otthoni kocsibeálló bejáratához –, felajánlja a parkolási manőver átvételét. Parkolóhelyről önálló kihajtás is lehetséges.

Új Passat Variant_5

A DCC Pro világpremierje. A DCC Pro adaptív futóművezérlő a felfüggesztés-technológia új szintjét képviseli. A maximális dinamika és a legmagasabb kényelem elterjesztése új mércét állít a középkategóriában. Ezt a Volkswagenben először alkalmazott kétszelepes technológia teszi lehetővé. Az ergoActive Plus ülések szintén a magas szintű utazási kényelmet biztosítják a pneumatikus, 10 kamrás nyomáspontos masszázsfunkcióval. Az 50 mm-rel hosszabb tengelytávnak, a szintén 50 mm-rel nagyobb hátsó lábtérnek, valamint az akár 1920 literes csomagtérnek köszönhetően a Passat Variant ideális mindenes üzleti és szabadidős célokra egyaránt.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.