Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A Volkswagen megmutatta az új T-Cross-t
2023.07.18.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen megmutatta az új T-Cross-t

Jelentős frissítésen esett át a sikeres kompakt SUV. Itt vannak az első adatok és képek az új T-Crossról: az autó megújult külsővel, továbbfejlesztett alapfelszereltséggel, új technológiai jellemzőkkel és új tervezésű, minőségi belsővel érkezik a vásárlókhoz.

Az új, 2024-es T-Cross

Az előértékesítés a tervek szerint 2023 negyedik negyedévében kezdődik. Mindössze négy év alatt a T-Cross megszerezte a vezető helyet a kompakt SUV-k között: már körülbelül 1,2 millióan választották ezt a sokoldalú Volkswagent. Az Európán kívül Tacqua és Taigun néven kínált T-Crossból évente átlagosan 300 000 darab készül, és jelenleg az egyik legsikeresebb Volkswagen modell világszerte.

Image

Modern külső dizájn és friss, új színek. Kívülről a frissített T-Cross azonnal felismerhető az új első és hátsó dizájnjáról, új integrált LED-es fényszóróiról, LED-es nappali menetfényeiről és LED-es hátsó lámpájáról. Az IQ.LIGHT LED mátrix fényszóró a Volkswagen teljesen új fejlesztése, és első ízben elérhető a T-Cross-hoz. Három új, friss színnel bővült a modellkínálat: az egyszínű Grape Yellow (egy roppanós, sportos sárga), a Clear Blue Metallic (elegáns és barátságos világoskék) és a Kings Red Metallic (egy élénk, feltűnő piros).

Image

Új generációs infotainment rendszer és kiváló minőségű belső tér. Az új T-Cross belterének központi eleme a szabadon álló infotainment kijelző. Az alap érintőképernyő átlója 20,3 cm (nyolc hüvelyk); a csúcskategóriás változat 9,2 hüvelykes, 23,4 cm-es átlójú kijelzővel rendelkezik. Emellett a négyajtós, ötüléses autó összes változata ezentúl alapfelszereltségként digitális kijelzővel felszerelt. A T-Cross műszerfala is teljes átalakításon esett át: a nagyobb VW modellekhez hasonlóan a műszerfalon is puha, kárpitozott és lényegesen jobb minőségű anyagok találhatók. Ugyanez vonatkozik a Style és az R-Line változatok első ajtókárpitjaira is. Az autóban alapfelszereltségként manuális klímaberendezés található, opcionálisan pedig az Air Care Climatronic automata klímaberendezés választható háttérvilágítású, érintéses csúszkákkal.

Image

Jól átgondolt és variálható, akár e-bike szállításhoz is. A T-Cross belseje mindig is az egyik legtágasabb és legsokoldalúbb volt a kompakt SUV-k közül. Lenyűgöz a bevált működési koncepciója, a jól áttekinthető, akár öt személy befogadására alkalmas utastere, a 140 mm-rel mozgatható hátsó üléspadja és rendkívül rugalmas csomagtere. Ha minden ülés foglalt, a T-Cross csomagtartója 385 és 455 liter között variálható a kalaptartóig megpakolva. Aa hátsó üléspadot lehajtásával (60:40 arányban) sík felület jön létre, akár 1281 literes térrel (az első ülések háttámláinak magasságáig terhelve). Az első utasülés alapfelszereltségként lehajtható a Life specifikációs csomagtól felfelé. A teljes, folyamatos rakodófelület ekkor 2398 mm hosszú, és a szörfdeszkáktól a siklóernyőkig minden elfér.

Image

A Volkswagen a T-Cross vonóhorgának terhelését is jelentős mértékben növelte: 55-ről 75 kg-ra. Ez további 20 kg-mal növeli a maximális terhelést, amely az (opcionális) kivehető vonóhorogra függőlegesen hathat. Az új T-Cross ezért nagyobb mozgásteret kínál egy nehéz pótkocsi vontatására. Ezzel egyidejűleg megnőtt a vonóhorogra szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett legnagyobb tömege – ami az e-bike-ok szállításánál különösen fontos.

A Travel Assist jelentősen megnöveli a kényelmet. Az új T-Cross kategóriájában az egyetlen olyan jármű a világon, amely opcionálisan felszerelhető Travel Assist rendszerrel a jobb hossz- és oldalirányú irányítás érdekében. Az elöl haladó forgalomtól és a megengedett sebességtől függően a T-Cross automatikus gyorsítással és fékezéssel tudja szabályozni a jármű sebességét. A rendszer korlátain belül a Travel Assist sebességkorlátozást, kanyarokat és körforgalmakat is figyelembe vesz. Ugyanakkor a Lane Assist segíthet abban, hogy a jármű a sávjában maradjon. Az új T-Cross automatikusan képes stop-and-go műveleteket végrehajtani, ha DSG-vel van felszerelve.

LED-es fényszórók, LED-hátsó lámpák és „Digital Cockpit” alapfelszereltségként. A T-Cross jelentősen továbbfejlesztett alapváltozata mostantól olyan funkciókat tartalmaz, mint az új LED-es fényszórók (halogén helyett), az új LED-es hátsó lámpacsoportok, a többfunkciós kamera, a dinamikus útjelzőtábla-kijelző, a digitális műszerfal és az új, szabadonálló infotainment kijelző minden változathoz. A Life változat már új, 16 colos könnyűfém keréktárcsákat és bőrből készült multifunkciós kormányt is tartalmaz. A csúcsváltozatok az elegáns Style és a sportos R-Line felszereltségi szintek. Az új T-Cross modelleket a Volkswagen jól ismert, hatékony TSI motorjai hajtják.

Az új T-Cross elérhetősége. A kompakt SUV online előértékesítése és konfigurátorának aktiválása 2023 negyedik negyedévében kezdődik. A kereskedők számára történő piaci bevezetés 2024 első negyedévében várható. A kiterjedt fejlesztések ellenére az új T-Cross továbbra is nagyon vonzó alapáron lesz elérhető.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.