Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. A Volkswagen a vadonatúj Tiguan világpremierjét ünnepli
2023.09.26.
Újdonság a Volkswagentől

A Volkswagen a vadonatúj Tiguan világpremierjét ünnepli

Világpremier keretében mutatja be a Volkswagen a vadonatúj Tiguant, bestseller modelljének harmadik generációját.

Új Tiguan világpremier

A Tiguan napjainkban a világ egyik legsikeresebb Volkswagenje. Több, mint 7,6 millió vásárló választotta a kompakt SUV-t 2007-es debütálása óta. Az új modell már 2024 első negyedévében megérkezik a márkakereskedésekbe.

Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagja: „A Moduláris Keresztirányú Mátrix (Modular Transverse Matrix, MQB evo) legújabb evolúciós állomása a Tiguan harmadik generációjának rendkívül innovatív műszaki alapja. Az MQB evo méretgazdaságosságának köszönhetően a Volkswagen ismét több százezer vezető számára teszi elérhetővé olyan csúcstechnológiai fejlesztéseit, mint például a DCC Pro vagy az új hibridhajtások, amelyek elektromos hatótávolsága körülbelül 100 km.”

A Tiguan gyakorlatilag minden területen jobbá vált az MQB evo-val megvalósított új technológiai fejlesztéseknek köszönhetően. A 100 km körüli, teljesen elektromos hatótávolságú új hibridhajtások minden eddiginél hatékonyabbá teszik ezt a SUV-t. Ezen kívül minden eHybrid verzióban gyorsabb lesz a váltóáramú töltés, és első ízben a gyors DC töltés is az alapfelszereltség részét képezi. A MIB4-en, a negyedik generációs moduláris infotainment mátrixon alapuló, letisztult tervezésű Digital Cockpit a legmagasabb szintű információt, illetve digitális szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínál. A működési koncepciót magától értetődő kialakítású. Emellett olyan új rendszereket vett át a prémium Touareg modellből, mint az első ülések pneumatikus masszázsfunkciója vagy az IQ.LIGHT HD mátrix fényszórók –először a Tiguanban. Az új, adaptív DCC Pro futóművezérlő optimalizálja a kényelmet és a dinamikát. A Park Assist legújabb generációja automatizálja a parkolóhelyekre való be- és kiállást.

Image

Kifejező dizájn és továbbfejlesztett aerodinamika. A kompakt SUV teljesen új dizájnt kapott. Különösen szembetűnő a jármű erőteljes eleje a nagyon lapos LED-es fényszórókkal és az üvegborítású vízszintes csíkkal. A hűtőrács nyílásai mostantól a lökhárító külső oldalain helyezkednek el, ahol légfüggönyök biztosítják az optimális levegővezetést. Az autó letisztult kialakítású elejének köszönhetően a légellenállási együttható 0,33-ról 0,28-ra javult. A sziluettet a kerékházak felett sportos vállak jellemzik (akár 20 hüvelykes kerekekkel). Az új, vízszintes LED-csík kiemeli az Tiguan összetéveszthetetlen hátsó részét.

Image

Új műszerfal és új generációs infotainment rendszer. A Tiguan beltere teljesen új koncepciót és dizájnt kapott, kiemelkedő anyaghasználattal és kidolgozási minőséggel. Az új műszerfal intuitívan használható, integrált, letisztult és intelligens kialakítású. Moduljai közé tartozik az új Digital Cockpit (digitális műszerek tükröződésmentes bevonattal, fekvő tablet formátumban) infotainment képernyő, amely akár 38 centiméteres (15 hüvelyk) átmérőjű is lehet, teljesen új menüstruktúrával és grafikával, a szélvédőre vetítő új head-up kijelző és egy új, többfunkciós vezetési élménykapcsoló integrált OLED kijelzővel. Ezzel az új, saját mini képernyővel rendelkező forgatható vezérlővel a vezetési profilt, a rádió hangerejét vagy a háttérvilágítás színeit is szabályozhatjuk. Emellett az új IDA hangasszisztens segítségével számos jármű- és infotainment funkció egyszerűen beállítható hangvezérléssel (magyar nyelven jelenleg nem elérhető).

Hatékony meghajtások széles választéka. Az MQB evo-nak köszönhetően különféle hajtástípusok integrálhatóak a Tiguanba: turbódízel (TDI), turbós benzin- (TSI), enyhe hibrid turbós benzinmotorok (eTSI), valamint plug-in hibrid rendszerek (eHybrid), mindegyik kizárólag automata sebességváltóval (DSG) együtt. Mint a Volkswagen ID. modellek és az új Passat esetében is, a az automata váltó választókarja a jövőben a kormány jobb oldalára került, mint kormányoszlop-kapcsoló, magától értetődő működési elvvel. A kapcsolót az előrehaladáshoz előrefelé kell billenteni „D” állásba, a hátramenethez hátrafelé „R” állásba, miközben a rögzítőfék a kapcsoló oldalának megnyomásával aktiválódik. Ezenkívül minden Tiguan modell rendelkezik váltófülekkel is a kormány mögött.

Elektronikusan vezérelt futómű a nagyobb kényelem és a dinamika érdekében. Az MQB evo egy új futómű-generáció alapja is. Egy sor egyedi intézkedés mellett a Volkswagen megújította a DCC adaptív futóművezérlést az opcionális DCC Pro kétszelepes lengéscsillapítókkal. Az új modell alapfelszereltsége a Vehicle Dynamics Manager – egy MQB rendszer, amely a jelenlegi Golf GTI-ben debütált. A rendszer vezérli az elektronikus differenciálzárak (XDS) funkcióit és a lengéscsillapítók oldaldinamikai alkatrészeit a DCC Pro rendszerben. A kerékspecifikus fékezési beavatkozások és a lengéscsillapító keménységének szelektív változtatása nagyobb kényelmet és jobb teljesítményt eredményeznek a dinamikus kanyarokban. Ezáltal a jármű kezelhetősége stabilabb, mozgékonyabb és pontosabb.

Ülések nagy távolságokra. Az új ergoActive Plus ülések a pneumatikus, négyirányú deréktámasszal és a pneumatikus, 10 kamrás masszázsfunkcióval tökéletesen illeszkednek a Tiguan minőségi karakteréhez. Ezenkívül rendelkezésre áll egy programozási funkció az ülésfűtés vagy -szellőztetés automatikus aktiválásához adott külső hőmérséklet mellett.

Image

HD fényszórók, először a Tiguanban. A Tiguan az első MQB modell, amely az újonnan kifejlesztett IQ.LIGHT HD mátrix fényszórókkal kerül piacra. Az interaktív világítási rendszert párhuzamosan fejlesztették a prémium kategóriás Touareghez is– ezért mindkét SUV-nál ugyanaz a fényszórók alapkialakítása. A HD a High Definition rövidítése, ami a fényforrások nagy felbontását jelenti. A Tiguan esetében összesen 38 400 multipixeles LED (fényszórónként 19 200 multipixeles LED) teljesen „új megvilágításba helyezi” az utat és a környéket, ezáltal javítva a kényelmet és a biztonságot.

Nagyteljesítményű vezetéstámogató rendszerek. A Tiguan alapfelszereltségként számos kényelmi- és vezetéstámogató rendszerrel van felszerelve. Ezek a Side Assist (sávváltó rendszer), a Front Assist (autonóm vészfékezés), a Lane Assist (sávtartó rendszer) és a Rear View (visszapillantó kamerarendszer) mellett a dinamikus útjelzőtábla-kijelzőt is tartalmazzák. Opcionális rendszerek széles skálája is elérhető lesz a modellhez. Ide tartoznak többek között a következő technológiák: Park Assist Pro távoli parkolási lehetőséggel (automatikus be- és kiállás, amelyet a vezető a járművön kívülről, okostelefon-alkalmazással vezérel) vagy Trailer Assist (támogatott manőverezés pótkocsival).

Nagyobb csomagtér a Tiguanban. Az új Tiguan hossza körülbelül három centiméterrel nőtt, míg a magasság, a szélesség és a tengelytáv gyakorlatilag megegyezik az előddel. Az új generáció csomagtér-kapacitása jól mutatja, mennyire jó a helykihasználása: bár a SUV csak valamivel hosszabb, csomagtere 37 literrel 652 literre nőtt (a hátsó ülések háttámláinak magasságáig pakolva).

Image

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.