Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Új technológiák, nagyobb kényelem: a Volkswagen bemutatja az új Touareget
2023.05.30.
Újdonság a Volkswagentől

Új technológiák, nagyobb kényelem: a Volkswagen bemutatja az új Touareget

A Volkswagen jelentős fejlesztésekkel frissíti a Touareg harmadik generációját: a nagyméretű SUV felfüggesztése, valamint kijelzője és működési koncepciója is átdolgozásra került, az első és a hátsó dizájn pedig élesebbé vált.

Az új, 2024-es Touareg

Különösen szembetűnőek az új fejlesztésű HD-mátrix fényszórók elöl és a LED-es hátsó lámpák, amelyeket fénycsíkok kötnek össze. Utóbbi Németországban először pirosan megvilágított Volkswagen logót tartalmaz.

Imelda Labbé, a Volkswagen igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és értékesítéskövetésért felelős tagja: „Az új Touareg kiváló minőségével és kiemelkedő kényelmével nyűgöz le. Ebben a modellben ismét megvalósítottuk ügyfeleink kívánságait: élesítettük a dizájnt, integráltunk egy megvilágított hátsó logót, és még intuitívabbá tettük a kezelést. A menettulajdonságokat is továbbfejlesztettük, ami prémium Volkswagenünket még jobbá tette. Az eredmény egy igazi univerzális autó, amely közúton, terepen és természetesen első osztályú vontatójárműként is izgalmas lesz.”

A jövőorientált technológiák mindig is a Touaregben debütáltak elsőként – olyan know-how-k, amelyekből gyakran a kisebb járműosztályok is profitálnak. Kai Grünitz, a Volkswagen igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja: „A Touareg mindig is a technológia úttörője volt számunkra, lehetővé téve, hogy az új fejlesztéseket más márkamodellekbe is átültessük a felülről lefelé irányuló stratégia részeként. Ugyanezt a megközelítést követjük az új Touareg esetében is. Ez az első Volkswagen modell, amely az új fejlesztésű HD-mátrix fényszórókkal kerül piacra – az egyik legjobb világítási rendszerrel a világon. A több, mint 38 000 interaktív LED világító szőnyeget vetít pontosan a vezetési sávra, és minden eddiginél pontosabban világítja meg az utat. Ez a HD-mátrix világítási rendszer hamarosan a következő kisebb SUV-kategóriás modellekben is megtalálható lesz.”

Az új világítási rendszer. Az új, opcionális IQ.LIGHT HD-mátrix fényszórók másik előnye a vakításmentes távolsági fény: ez a folyamatos távolsági fény tartósan bekapcsolva hagyható városon kívül is, mert az interaktív LED-eknek köszönhetően a szembejövő és előttünk haladó járművek kitakarása pontosabb, mint valaha.

Image

Élesebb dizájn. Az új, prémium SUV azonnal felismerhető az új első és hátsó kialakításról. Elöl a hűtőrács, a fényszórók és az első kötény alkotta egység kapott új külsőt. A hátsó rész kialakítása is élesebb: egy folyamatos vízszintes LED-szalagot kapott a hátsó lámpacsoport, ami egy pirosan világító Volkswagen logót is tartalmaz. Ezt a funkciót egy németországi Volkswagen modellbe építik be először. Korábban a világító márkalogó csak olyan piacokon volt engedélyezett, mint Kína és az Egyesült Államok.

Minden az egyben – maximális utazási kényelem és optimális teljesítmény. A Volkswagen továbbfejlesztette a Touareg felfüggesztését. Többek között a Touareg alapfelszereltsége az új tetőterhelés-érzékelő, szorosan integrálva a felfüggesztés elektronikájával. Ha tetőterhelést észlel, lehetővé teszi, hogy a vezérlőrendszer – például az ESC (elektronikus menetstabilizáló) – korábban beavatkozzon a menetstabilitás növelése érdekében. Ezzel szemben, ha nincs tetőterhelés, a rendszer még sportosabb teljesítményt tesz lehetővé. Kiviteltől függően a Touareg olyan innovatív felfüggesztési technológiákkal is elérhető, mint az aktív boruláskompenzáció (adaptív futómű) és az összkerék-kormányzás. Ezek tovább javítják a prémium SUV menetdinamikáját.

Image

Felfrissített a belső tér. Az új Touareg alapfelszereltségéhez tartozik az Innovision Cockpit is, ami a Digital Cockpitből és a csúcskategóriás Discover Pro Max infotainment rendszerből áll. Az Innovision Cockpit különféle funkcióit, például a sávszintű navigációt és a nagy felbontású HD térképadatokat optimalizálták az új modellben. A szabványos hangvezérlést is továbbfejlesztették. A 45 watt (korábban 15 watt) töltési kapacitású USB-C csatlakozások lehetővé teszik az elektronikus eszközök, például okostelefonok, táblagépek vagy laptopok lényegesen gyorsabb töltését. Emellett a vásárlói visszajelzések kiértékelésével a Touareg belső terének minőségi színvonala is tovább javult. A középkonzol burkolatai például most puhábbak, mint korábban, ami extra kényelmet biztosít.

Hatékony vezetéstámogató rendszerek. A Touareg alapfelszereltségként számos kényelmi és támogatórendszerrel van felszerelve. Ezen kívül az opcionális rendszerek széles választéka áll rendelkezésre. Ide tartoznak többek között a következő technológiák:

  • „Travel Assist” (támogatott vezetés a maximális sebességig)
  • „Park Assist Plus távirányítóval” (a parkolóhelyre történő automatikus be- és kihajtás alkalmazásán keresztül a vezető akár a járművön kívülről is vezérelheti a parkolási folyamatot)
  • „Trailer Assist” (vontatmánnyal történő manőverezéshez)
  • „Night Vision” (segítség az éjszakai autózáshoz)

Erőátviteli rendszerek széles választéka – benzines, dízel vagy plug-in hibrid. Az új Touareg öt különböző hajtáslánccal jelenik meg. A turbófeltöltős benzinmotor mellett két turbódízel motor és két plug-in hibrid közül lehet választani. Az összes, rendkívül hatékony motorhoz alapfelszereltségként 8-fokozatú automata sebességváltó és 4MOTION állandó összkerékhajtás társul.

Felszereltség. Az új modellt Németországban alapváltozatban, a jelenlegi frontkialakítással, valamint a két exkluzív – „Elegance” és „R-Line” – kivitelben mutatják be. A csúcsmodell a sportos, elegáns, továbbfejlesztett Touareg R eHybrid.

Image

Touareg R eHybrid – a csúcsmodell a Volkswagen R-től. A Touareg R eHybrid a termékcsalád csúcsmodellje a legerősebb hajtásrendszerrel: a V6-os benzinmotor plusz villanymotor 340 kW (462 LE) rendszerteljesítményű. A legújabb generáció folytatja a Touareg R modellek hagyományát csúcstechnológiás jellemzőkkel és egyedi felszereltséggel. Mindegyiket a Volkswagen R, a Volkswagen prémium teljesítményre kihegyezett márkája fejlesztette ki. Az új modell alapfelszereltsége a következőket tartalmazza:

  • Kékre festett féknyergek ezüst R logóval
  • Az R logó kivetítése a külső tükrökből térvilágításként
  • Kék díszítés a belső térben
  • Bőr „Vienna” ülések (a „Puglia” opcionális)
  • 20 colos, könnyűfém „Braga” keréktárcsák
  • Küszöb díszlécek megvilágított R logóval
  • Bőrrel bevont járműkulcs R logóval
  • Panoráma napfénytető
  • 4 zónás automatikus klíma

A hagyományos R szín, a „Lapiz Blue Metallic” mellett mostantól matt fényezés, az új „Silicon Grey Matt” is rendelhető kizárólag a Touareg R eHybrid és a Touareg R-Line esetében.

A népszerű prémium SUV sikertörténete. 2002-ben a Touareg volt a Volkswagen első SUV-ja. Az új csúcsmodellel a Volkswagen márka a világ egyik vezető, teljes palettát kínáló márkájává fejlődött. A Touareg egy rendkívül sikeres járműtípus úttörője is lett, amelyet a Volkswagen mára minden szegmensében kínál. A nagy távokra tervezett, vontató- és terepjáró járművek kiváló minőségű keverékével a modell továbbra is rendkívül népszerű. A Touareg 2002-es bemutatása óta több mint 1,13 millió példányban kelt el.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.