Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Teljesen elektromos pick-up és masszív SUV is várható a Volkswagen Csoporttól az Egyesült Államokban
2022.05.16.
Újdonság a Volkswagen Haszonjárművekről

Teljesen elektromos pick-up és masszív SUV is várható a Volkswagen Csoporttól az Egyesült Államokban

A Volkswagen Csoport az ikonikus amerikai márka, a Scout „villamosítását” tervezi, 2026-ban induló gyártással.

Scout

A járműveket az Egyesült Államokban tervezik és gyártják majd az amerikai vásárlók számára. Ennek érdekében idén egy különálló, független vállalat jön létre az Egyesült Államokban, amivel a Volkswagen Csoport az ikonikus amerikai Scout márka bevezetését tervezi az elektromos járművek piacára. Az első prototípusokat jövőre mutatják be, a gyártást pedig a tervek szerint 2026-ban kezdik meg. Az elektromosított Scout márka új műszaki platform-koncepcióra épül, amely a Volkswagen Csoport meglévő portfólióján túlmutató, hiteles, új pickup- és R-SUV (rugged, azaz robusztus SUV) csoportot hoz létre.

Herbert Diess, a Volkswagen AG vezérigazgatója elmondta: „A Volkswagen eredményes fordulata után az USA-ban most megragadjuk az alkalmat, hogy tovább erősítsük pozíciónkat az elektromos járművek egyik legjelentősebb növekedési piacán. Az elektromosítás történelmi lehetőséget kínál arra, hogy csoportként belépjünk a rendkívül vonzó pick-up és R-SUV szegmensbe, megerősítve azon törekvésünket, hogy releváns szereplővé váljunk az Egyesült Államok piacán.”

Az R-SUV és pick-up szegmensben elért siker kulcsfontosságú eleme a nyereségesség növelésének és a megcélzott tíz százalékos piaci részesedés elérésének az Egyesült Államokban. A Volkswagen Csoport így továbbra is szisztematikusan bővíti jelenlétét az egyik legjelentősebb globális növekedési piacon.

Arno Antlitz, a Volkswagen AG pénzügyi igazgatója szerint: „Az idén létrehozandó vállalat a Volkswagen Csoporton belül különálló egység és márka lesz, amelyet önállóan irányítunk. Ez illeszkedik a csoport új kormányzási modelljéhez – olyan kis egységek, amelyek agilisan cselekednek, és hozzáférnek technológiai platformjainkhoz, hogy kiaknázzák a szinergiákat.”

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.