Lukács és Tamás Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Végleg eltűnik a manuális váltó a Volkswagennél
2021.08.30.
Újdonság a Volkswagenről

Végleg eltűnik a manuális váltó a Volkswagennél

A márka a jövőben kizárólag automata váltóval fogja kínálni modelljeit, ezzel megspórolva a hagyományos váltó továbbfejlesztésének költségeit.

Eltűnik a manuális váltó a VW-nél

Elsőként a 2023-ban esedékes, 3. generációs Tiguan érkezik majd kizárólag kuplungpedál nélküli változatokban, majd még ugyanabban az évben következik a Passat, aztán sorban a többi modell.

2030-tól pedig már sem Európában, sem az Egyesült Államokban, sem pedig Kínában nem vezetnek be új modelleket manuális váltóval.

Ez újabb lépés a teljes elektromobilitás felé vezető úton, hiszen a Volkswagen legkésőbb 2033-tól már csak elektromos modellekkel lesz jelen az európai piacon.

A Jato piackutató cég adatai szerint a Németországban jelenleg kapható 5.838 modell közül mindössze 1.870 manuális váltóval szerelt – ebből 218 öt- és 1.652 hatsebességes változat.

A Volkswagennél ezek számok: 353 modellvariánsból 214 automata és 139 manuális. A Passat esetében az arány 21:8, a Tiguannál 31:18 az automata javára, míg az Allspace-nél csak 2 manuális változat áll a 13 automatával szemben.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.