Lukács és Tamás Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. Új Volkswagen ID.7 intelligens klímával
2023.01.31.
Innováció

Új Volkswagen ID.7 intelligens klímával

A légkondicionáló berendezések a modern autók szerves részét képezik és minden évszakban kellemes hőmérsékletet biztosítanak. A Volkswagen egy lépéssel tovább megy az új ID.7-ben, és most először alkalmaz olyan légkondicionáló rendszert, amely gyorsabban hűti le vagy melegíti fel a jármű belterét, akár már az utazás megkezdése előtt.

Az ID.7 intelligens klímája

Ezt többek között az elektronikusan vezérelt szellőzőnyílások teszik lehetővé, amelyek eloszlatják a levegőt a járműben, amint a vezető a kulccsal közelít. Az új, intelligensen automatizált légkondicionáló rendszer hangutasításokra is reagál, és figyelembe veszi a nap helyzetét, valamint az egyéni felhasználói preferenciákat. Az eredmény a kényelmi szint növekedése, amellyel az új elektromos limuzin mércét állít majd kategóriájában.

Ahogy azt korábbi cikkünkben már bemutattuk, a Volkswagen egy álcázott koncepciójárművel bepillantást engedett az új ID.7-re a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításán, a Las Vegas-i CES-en. Kai Grünitz, a márka igazgatótanácsának fejlesztésért felelős tagja elmondta: „Az ID.7-tel hangsúlyozzuk azt a célunkat, hogy intelligens technológiákat és ügyfélorientált innovációkat kínáljunk a nagy volumenű prémium középkategóriás szegmensben.”

Az ID.7 képes a légkondicionáló aktiválására, már mielőtt az utasok beszállnának a járműbe. A jármű belterét meleg napokon hűti, hideg napokon pedig fűti. Ha az ajtót magas külső hőmérséklet mellett nyitjuk ki, a pilótafülke intelligens szellőzői dinamikus, vízszintes mozgások révén gyorsan, nagy területen oszlatják el a levegőt. Amikor az utasok az autóban ülnek, a légáram tetszés szerint közvetlenül a testükre irányítható, vagy a belső tér közvetett szellőzésére használható. Az ID.7 az első Volkswagen modell ilyen intelligens vezérlőrendszerrel.

Kiemelt figyelem a felhasználóbarát működésre

A klímaszabályozás funkció az ID.7 új, 38 centiméteres (15 hüvelykes) infotainment kijelzőjének legfelső szintjén található. Ez azt jelenti, hogy mindig látható és egy ujjmozdulattal aktiválható. A légkondicionálás áttekinthető helyi menüjének segítségével az összes intelligens szellőzőnyílás digitálisan vezérelhető a kimeneteknél. A légmozgások erőssége és iránya intuitív módon állítható és egyedileg elmenthető. A hőmérséklet a háttérvilágítású érintős csúszkák segítségével szabályozható.

Image

A digitálisan vezérelt légkondicionáló rendszer reagál a hangutasításokra

A digitálisan vezérelt klímaberendezés hangvezérléssel is aktiválható. A különleges kívánságokat „Smart Climate” néven tároljuk. Például ha elhangzik a „Hello Volkswagen, hideg a kezem” parancs, egy olyan program indul el, amely aktiválja a kormánykerék fűtését és körülbelül öt percig meleg levegőt fúj a kormányon lévő kezek felé.

Klíma egyéni igények szerint

Az egyéni felhasználói beállítások „Személyre szabás” néven kerülnek mentésre az ID.7-ben. Ez magában foglalja az automatikus légkondicionáló rendszer beállításait, ami különösen praktikus, ha a járművet több sofőr fogja használni.

Az első VW modell, mely érzékeli a nap helyzetét

Az automatikus funkció bekapcsolásakor az intelligens rendszer reagál az klímakörnyezetre. Például egy érzékelő a szélvédő környékén érzékeli a napfény beesési szögét magas külső hőmérséklet és nagy napsugárzás esetén. Ha a nap erősen besüt a jármű egyik oldalán, az ID.7 fokozott mértékben igazítja a légkondicionálást a melegebb zónákhoz: először a jármű belsejének megfelelő területe felé, majd második lépésben kifejezetten a jármű utasai felé.

Az ID.7 piaci bevezetése 2023-ban

Az ID.3, ID.4, ID.5 és ID.6 (csak Kínában) és az ID. Buzz után az ID.7 lesz a teljesen elektromos ID. család hatodik modellje. Az ID.4 után ez lesz a Volkswagen második globális járműve, amely a moduláris elektromos hajtásmátrixon (MEB) alapul. Az ID.7 világpremierjét 2023 második negyedévére, az elektromos limuzin kínai és európai piaci bevezetését pedig még az idei évre tervezik. Ezt követi 2024-ben Észak-Amerika.

Lájkolja Facebook oldalunkat, hogy elsőként értesüljön az újdonságokról és érdekességekről!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.